«Важко, але ми впораємося». – педагоги Харкова

22.12.2022 09:40   -

Педагогічні колективи Основ’янського та Слобідського районів зустрілися на передноворічному святковому вечорі. І на якийсь час всі труднощі, випробування війною поставили на паузу.

2022 рік став одним з найважчих для України, а особливо для Харкова. Половина міських шкіл та дитячих садочків знищені під час ворожих жорстоких обстрілів. Але незважаючи на все, підкреслив мер Харкова, вся педагогічна родина змогла зберегти освітні традиції мегаполісу.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я очень благодарен всем вам, всем вам учителям, которые сегодня, не смотря на весь ужас войны, не смотря на ту обстановку, которая есть, на настроение которое есть потому, что прекрасно понимаю, как вы все устали. Устали от войны, устали от постоянного напряжения, от тревог, от угрозы обстрелов, не смотря на все это вы обучаете наших детей и это непереоценимо. Пройдет время и каждый из этих деток будет вспоминать, а мы с вами будем вспоминать как нам жилось во время войны.

ЛІНА ВНУКОВА ВЧИТЕЛЬ ШКОЛИ №10
Спочатку було дуже складно. От перші дні вересня у мене початкові класи – другий клас. Ну, завдяки тому, що ми в тому році трохи навчилися, а оскільки я маю багаторічний досвід, я навчила їх читати, писати, тому в другому мені трохи легше, бо вони вміють читати і писати. Але перші дні вересня це було дуже важко. Бо онлайн, батьки прив’язані до дітей, бо треба підключитися. Не всі бачать, не всі чують, хтось ще хоче спати. Звичайно важко, але ми впораємося, бо ми ж українці. Ми все подолаємо.

МАРИНА КОТЛЯРОВА СПІВРОБІТНИЦЯ ШКОЛИ №53
Дети вдохновляют, муж, работа. Мы этим живем.

СВІТЛАНА САВЧЕНКО ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ШКОЛИ №120
Надихає нас завжди те, що ми працюємо з дітьми і в будь-яких умов треба працювати для дітей. Ну і, звичайно, те, що нас дуже підтримує місто. Все місто живе і працює і ми також намагаємось працювати разом з усіма.

ВІРА КУЛІЄВА ЗАВІДУВАЧ ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ №253
Завдяки нашому меру свято відчувається. І я бажаю нашому Харкову спокою гарного настрою, мирного неба і найскорішої відбудови.

ПАВЛО ЗІНЧЕНКО ВЧИТЕЛЬ ХАРКІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №46
Рік дійсно був важкий. Все таки війна, бойові дії, все таки багато людей виїхало. Було і залишається важко проводити онлайн спілкування з дітьми. Живе спілкування воно краще, ефективніше і ближче. Дуже важко і дітям і нам. Але всі ми віримо в те, що ми переможемо. І знову мир наступить.

ОЛЕНА ЗЕЛЕНСЬКА ВИХОВАТЕЛЬ ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ №263
Хочеться, щоб цей нелегкий рік по скоріше закінчився нашою Перемогою. Хочеться почути в наших закладах , хочеться побачити радісні очі наших батьків, які дуже чекають до повернення до дитячих закладів. І, нарешті, хочеться навчати дітей не онлайн, а бачити їх відгуки, їх сміх. Навіть їх шкоду хочеться вже скоріше побачити.

Харківський міський голова подякував педагогам за їхній професіоналізм та титанічну роботу і анонсував, що після перемоги Харків буде абсолютно іншим. А педагогам випаде щастя підіймати освіту міста на новий рівень.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Город Харьков продолжает жить, стоять, и я уверен, что мы выстоим в любые испытания, которые будут. Самое основное то, что мы все вместе смогли, а точнее все вы это сохранить систему образования. И это самое главное. Потому, что школы, после нашей Победы, мы отроим, детские садики мы отстроим. А система образования функционирует. Да, онлайн, но вы обучаете детей. А это наше будущее, это основа. И это самое главное. Огромное вам спасибо, низкий поклон за то, что вы делаете, за то, что вы учите наших детей в самых сложных условиях.