Василий Таций сложил полномочия президента Национальной академии правовых наук

03.03.2016 15:03   -
Автор:

Провідні науковці, представники органів місцевого самоврядування. Це загальні збори членів Національної академії правових наук. Про здобутки дві тисячі п'ятнадцятого року доповідає президент академії Василь Тацій. Наголошує, роль установи в державотворенні – велика.  Її представники беруть участь в розробці законопроектів, парламентських слуханнях та засіданнях постійних комісій. Досягнення є і у цьому році.

Василь Тацій президент Національної академії правових наук України

За цей рік зроблено чимало. Розроблено три проекти закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації, щодо правосуддя, щодо прав, свобод та обов'язків людини і громадянина. На цей час два перші пройшли експертизу Венеціанської комісії і готові вже для голосування, як проходитимуть ці процеси, мабуть, знає тільки Верховна рада.

Тож академії, говорить Василь Тацій, є чим пишатися. Проте він її залишає – написав заяву за власним бажанням.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

Я хочу, як представник органів місцевого самоврядування, сказати слова вдячності особисто вам, Василю Яковичу, за нашу працю, за нашу співпрацю, за розбудову академії правових наук на той рівень, який сьогодні досягнуто.

Однак на цьому співпраця не завершується. Академія правових наук і надалі відіграватиме важливу роль в розвитку місцевого самоврядування.

Олександр Новак секретар Харківської міської ради

Мы знаем, что сегодня проходит реформа местного самоуправления, проходит децентрализация власти и в рамках академии правовых наук есть институт государственного строительства и местного самоуправления. С этим институтом у нас имеются договорные отношения и мы получаем от них огромную помощь, которая касается решения вопросов реформирования местного значения.

Під час зборів пройшли нові вибори президента установи. Ним став директор Національної академії правових наук Олександр Петришин. "За" – сто двадцять вісім, "проти" – троє.