В зоопарке возможно пополнение

29.06.2012 22:52   -
Автор:

У харківському зоопарку може з"явитись слоненя. Судячи з поведінки слонихи Тенді зоологи припустили що вона вагітна. Кажуть – однозначно підтвердити це ще зарано.

Юрій Даниленко, заступник завідувача відділення слонів і бегемотів:

-Это будет точно известно после того как мы сдадим на анализ кров на гормоны.

Зараз взяти аналізи ще зарано. Ветеринари мають обрежно підготувати тварину до процедури. Для того аби Тенді спокійно відреагувала на укол. Минуле літо пара слонів провела разом у вольєрі. Зараз їх розділили – майбутній мамі потрібен простір, кажуть фахівці. Якщо слоненя з"явиться, у зоосаді запланують будівництво ще одного слоновника. Що до інших мешканців зоопарку, то для них також поступово створюють комфортні умови. Наразі тривають роботи з облаштування нового вольєру для пеліканів. Раніше їх тримали у закритому загальному, разом з іншими птахами, тепер домівку перенесли до озера.

Володмир Гук ,завідувач відділення хижих птахів Харківського зоопарку:

-Раньше их приходилось отлавливать загонять и пересаживать в не очень то приспособленный бассейн. А сейчас это все будет в комплексе. То есть из зимнего вольера есть выход в летний. И в следствии этого нужда в этой сложной и опасной процедуре сразу отпадает

Новий вольєр утеплюватимуть, а в середині зроблять опалення та збудують басейн.