В Золочеве создают современную детскую музыкальную школу

18.04.2018 13:43   -
Автор:
Реконструкція Золочівської музичної школи почалась з листопада минулого року.   Стара будівля вже давно потребувала ремонту. За зиму тут повністю демонтували стару покрівлю та підлогу. Будівельники посилили стіни та замінили вікна, зробили нове перекриття з металевих балок та встановили дерев"янні конструкції на даху.  
 
Юлія Коваль випускниця Золочівської дитячої музичної школи
 
Школа була старою. Особливо запам’ятались оці ступенічки, які піднімались. Але зараз я думаю, що все буде набагато краще. 
 
Анастасія Стогній учениця Золочівської дитячої музичної школи
 
У нас тепер школа буде ще красивіша і буде откритіша. У нас буде більший зал. У нас буде трьохетажна музична школа. Асфальт тут поставлять красивий. Буде в нас школа більша.
 
Місцеві владники, кажуть що унікальність проекту реконструкції  в тому, що він створювався у постійному діалозі з батьками учнів. 
 
Ігор Гурін голова Золочівської районої державної адміністрації
 
В диалоге с родителями, мы услышали их мечту. Мы поняли, что это надо делать и кроме этого, надо делать действительно красиво и классно. Привлекли очень хорошую с хорошим опытом проектную организацию. С хорошим опытом дизайнерским, безусловно привлекли родителей. Были жаркие дебаты на момент техзадания по проекту. И на данный момент уже воплощаем благодаря опять же руководству области выделены деньги на этот объект.
 
Втім, під час ремонтних робіт навчальний процес не переривався. Юні музиканти зараз навчаються у міській школі. 
 
Наталя Кучеренко директор Золочівської дитячої музичної школи
 
Частково перейшли ось в будинок культури. Там у нас проводяться групові заняття, художники туди перешли. І нам надали два загально-освітніх заклади, але у всіх оця мрія – повернення додому. Діти, кажуть коли ми вже повернемося додому. Вони дуже хочуть додому, вони мріють про нові класи.
 
Після ремонту для дітей відкриють нові додаткові класи – сольного співу та театральну студію. Але при цьому, як підкреслила губернатор Юлія Світлична, у новій будівлі буде розташована тільки музична школа, ніякі приміщення не будуть здавати в оренду, як це було раніше. За планами музична школа прийме перших учнів вже цієї осені. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Велика робота всіх. І згуртованих і зацікавлених. Тому що і батьки хочуть, щоб була нова музична школа, і влада хоче, щоб була нова музична школа. І завдяки тим коштам, які є з бюджетної децентралізації, коли з держави нам на місця передали, і тут ми вже, користуючись порадами громади, можемо робити те, на що громада так довго чекала.