В зиму – с теплыми батареями

04.10.2012 23:54   -
Автор:

До приходу холодів Харківщина готова. Теплотраси поміняні, три проекти з переведення старих котелень на альтернативне паливо реалізовані. Проблем із запуском тепла в оселі харків"ян і мешканців області виникнути не має, каже губернатор Михайло Добкін.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-На сегодняшний момент решены наиболее острые вопросы замещения подачи тепла от тех котелен, которые в силу различных причин не могут больше подавать тепла ни на социальную сферу, ни на жилой фонд.

Готується область і до виборів, розповів губернатор. Щоб вони пройшли максимально прозоро, каже Добкін, на дільницях встановлюються камери відеоспостереження і постійно відбуваються зустрічі з офіційними наглядачами з ОБСЄ.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Для нас очень важно, чтобы эти выборы были признаны открытыми с равными возможностыми для всех участников избирательного процесса и были сняты многие вопросы, которые искусственно нагнетаются вокруг нашей страны и ситуации, которая здесь происходит

На народних обранців від Харківського регіону, які пройдуть до парламенту  -очільник області покладає великі надії. Каже, саме вони зможуть лобіювати інтереси Харківщини на національному рівні. І це важливо. Бо на дві тисячі тринадцятий рік багато планів: реконструкція доріг, відкриття нових і оновлення старих шкіл і дитячих садків, переобладнання лікарень. А бюджет, за словами Михайла Добкіна, вже обіцяє бути доволі складним.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Учитывая, что Харьков благодаря новому закону будет представлять в Верховной Раде большое количество депутатов, я надеюсь, что такие проэкты как строительство метро и ускоренные темпы строительства областной филармонии будут отражены отдельной строкой в госбюджете и получат финансирование.

Хочуть владники раз і назавжди вирішити проблему з заборгованістю на державних підприємствах. Прем"єр -міністр України Микола Азаров вже дав доручення закласти до бюджету наступного року гроші у розмірі одного мільярду гривень.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Это посильная для бюджета сумма для того, чтобы одним разом выплатить, закрыть предприятия, которые уже неподъемные либо сократить их до такого уровня и объема, чтобы они не генерировали долги, а им хватало сил и средств производить продукцию, получать зарплату и платить налоги.

Продовжує працювати область і у напрямку досягнення енергетичної незалежності, курс на яку взяла держава. У регіоні будуються нові компресорні станції, а днями в Первомайському районі розпочнеться ще й буріння газової свердловини.

Олена Мітясова, Сергій Перець, Харьковские Известия