В “Зарнице” в Двуречанском районе приняли участие команды 13-ти школ

30.05.2019 16:19   -
Автор:
Понад сто школярів з 13-ти шкіл Дворічанського району з"їхались у селище ТОполі аби взяти участь у вйськово-партріотичній грі "Зірниця". До змагань учні підійшли виважено. Готувались заздалегіть аби в повній мірі продемонструвати свою майстерність і бойовий дух. 
 
Денис Янголенко учень 8 класу Вільшанської ЗОШ 
 
Будем принимать участие в стрельбе, метание гранаты и бег по лабиринту. Мы хотим командой победить и занять 1 место. 
 
Вікторія Черкасова учениця 9 класу Дворічанського ліцею 
 
Мы приехали показать всем, что мы не хуже мальчишек и мы тоже принимаем участие.
 
Вадим Шишкунов учень 9 класу Богданівської ЗОШ
 
Стрелять надо учиться, метать тоже, как минимум для армии, для будущей жизни.
 
Тут ні для кого немає ніяких поступок, всі рівні і для перемоги головне – результат. Метання учбової гранати,  стрільба по мішенях, швидкість та вправність під час проведення естафети та міць і сила при перетягуванні канату. 
 
Віктор Лебединський голова спілки ветеранів Афганістану Дворічанського району 
 
За інінціативи прикордонної застави "Тополі" і спілки ветеранів Афганістану і воїнів-інтернаціоналістів ми вже в 9-ий раз проводимо цю гру. Ми хочемо, щоби молодь була здоровою, загартованою і була готова захистити свою Батьківщину. Діти дуже з великою радістю завжди чекають цих змагань і, безумовно, подарунки від спонсорів, народний депутат Дмитро Олексійович Шенцев завжди приймає участь.
 
А народний депутат України Дмитро Шенцев серед глядачів і вболіває за кожну команду, бо не з чуток знає якою силою духу та витривалістю слід володіти цим юним бійцям аби пройти такі не прості етапи. Адже у свої шкільні роки також змагався, очолював такий от взвод, тоді навіть здобули перемогу на Всеукраїнських змаганнях. Тому нардеп переконаний заходи такі важливі і головне тут навіть не перемога, а ось така командна гра.    
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Самое главное, чтобы все школьники, вся наша молодёжь она развивалась не только в сфере знаний, но чтобы они росли крепкими, дружными, работали в командном стиле и конечно очень важно, чтобы они были настоящими патриотами своей Родины. И вот такая игра как "Зарница" она несёт в себе не только физическую, но и духовную нагрузку. Но это не единственное мероприятие, которое мы проводим на территории Двуречанского района. Думаю, что работая в такой тесной кооперации с ветеранской организацией, с местным самоуправлением, со школами, с районной администрацией, мы сумеем воспитать достойную смену нам взрослым и достойных граждан нашей страны. 
 
Хоча всі команди продемонстрували хороші результати у загальному заліку 2 і 3 місце посіли команди Рідкодубської школи та Мечниківського навчально-виховного комплексу. А перше дісталось учням Богданівської загально-освітньої школи і саме вони отримали перехідний прапор змагань і головний кубок переможця. 
 
Олександр Кресало капітан команди-переможця Богданівської ЗОШ
 
Об'єдналися і перемогли. Не скажу, що це було легко. Ви всі молодці. Команді Богданівської школи ура! – Ура! 
 
Втім ніхто не залишився без нагород. За відмінні результати командам вручили почесні грамоти, відзнаки та подарунки  – спортивний інвентар від Благодійного фонду Дмитра Шенцева.   
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Всех с праздником, всех поздравляю. Здесь как в Олимпиаде, безусловно как и в каждом соревнование есть победитель, но проигравших сегодня нет. Здесь все победители. Всем удачи, всем реализоваться. 
 
Школярі пообіцяли, що і надалі продовжать військово-патріотичну підготовку і наступного року знову приїдуть за перемогою.