В восстановленных после взрыва квартирах по улице Слинько ведутся отделочные работы

31.10.2012 19:10   -
Автор:

Ремонтні роботи на фінальній стадії. Від вибуху житлового будинку по вулиці Слинька, що прогримів тут 4 вересня вже майже нічого не нагадує. Будівельники в найкоротші терміни відновили контур будинку. Повністю замінили перегородки, вже у всіх квартирах встановлені сучасні пластикові вікна. Наразі в середині ведуться оздоблювальні роботи. Ось так виглядає квартира в якій пролунав вибух. Тут все нове. Після поклейки шпалер перейшли до фарбування.

Віктор маляр

-После того как прошла поклейка обоев мы наносим водоимульсионную покраску, это как конечный результат уже будет.

Щоб дати можливість вселитися жителям постраждалого будинку до зазначеного терміну – початок грудня, робочі працюють у три зміни. Робітники неабияк постаралися, щоб зробити неможливе. Головне, кажуть, що все за ГОСТами, тому що безпека людей – понад усе.

Денис Дорожкін заступник голови Комінтернівської райадміністрації з гуманітарних питань

-Сейчас на сегодняшний момент проверены все коммуникации, заменена система канализации – два стояка. Так же идёт замена всех электросетей, полностью отремонтированы лифтовые шахты, лифты. И проверены и полностью отремонтированы повреждённые участки газопровода и газоснабжения.

Всі ремонтні та оздоблювальні роботи в будинку ведуться за рахунок міської скарбниці. Гроші з державної поки не прийшли, але всі домовленості вже досягнуті.

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-Распоряжение принято. Там сумма выделена более 6 миллионов гривень, значит так же мы готовим изменения в бюджет города Харькова из резервного фонда финансировать другие расходы с компенсацией средств, которые должны будут компенсированы жителям. Но всё будет вовремя сделано.

За планами мерії мешканці не постраждалих від вибуху квартир можуть повернутися в своє житло трохи раніше. Вже в середині листопада.

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов Харьковские Известия