В Валках открыли опорную школу

02.09.2016 16:09   -
Автор:
Перевтілення середньостатичних шкіл Харківщини в опорні навчальні заклади – справа для регіону нова та поки що незвична. У Валках реалізація проекту розпочалася з капітального ремонту та супутніх робіт.
 
Віра Грехова директор Валківського ліцею ім. О. Масельського 
 
На сьогоднішній день зроблені великі ремонтні роботи у закладі, придбане мультимедійне обладнання найсучасніше. І хоча воно ще не все дійшло до школи, ми знаємо, що воно у нас буде. Частина його вже монтується. Придбано новий шкільний автобус.
 
До Валківського опорного закладу, крім місцевого ліцею, увійшли три філії – Гонтів"ярська, Минківська і Черемушнянська. Учнів цих шкіл привозитимуть сюди на факультативні, лабораторні заняття і позакласні заходи. Тож замість старого радянського обладнання, розповідає т.в.о. губернатора Юлія Світлична, ці діти також матимуть змогу опановувати нове та сучасне.
 
Юлія Світлична т.в.о. голови Харківської облдержадміністрації
 
Нам вдвойне приятно, что у детей теперь есть возможность не просиживать за старыми учебниками и не листать скучные конспекты, а непосредственно принимать участие в экспериментах, в уроках географии, физики, биологии. Это не только полезно, но еще и очень интересно. Учителя потихоньку осваивают эту технику, не все сейчас сразу удается. Будут так же учиться вместе с учениками. В первый класс в первый раз. Поэтому будут все стараться для того, чтобы качественно предоставлять услуги нашим детям Харьковской области.
 
Юлія Світлична підкреслила: незабаром на Харківщині запустять мінімум 5 опорних шкіл. Ще кілька проектів у розробці. 
 
Юлія Світлична т.в.о. голови Харківської облдержадміністрації
 
Программа эта внедряется, только в этом году начинается первый этап. Мы планомерно и очень эффективно вошли в него, я считаю, поэтому будем работать в том же направлении.
 
І робитиметься це задля підвищення рівня знань дітей. Щоб всі перші місця на конкурсах та олімпіадах України завойовували саме юні слобожанці.