В укритті, під звуки сирен та вибухів. Як харківські школярі відзначили День захисту дітей (відео)

02.06.2023 11:40   -

Вони ще зовсім юні, але дуже амбіційні та цілеспрямовані. Мають багато різноманітних ідей та планів, однак мрія у кожного одна – перемога України й відбудова рідного міста. Цьогоріч харківські школярі відзначали День захисту дітей в укриттях, поки російські окупанти знов обстрілювали мегаполіс. Попри це, малеча продовжуює планувати своє майбутнє саме в Харкові, а також – прагнуть реалізовувати нові сучасні проєкти та презентувати унікальні розробки.

За останній рік усі вони стали значно дорослішими, а замість звичних дитячих мрій, мають лише одну.

Моя мрія! Я мрію про перемогу. Щоб Харків був відбудований і квітучий. І, щоб росія програла Україні.

Цьогоріч харківські школярі відзначають День захисту дітей в укриттях – під звуки сирен та вибухів. Діляться: хоча звикнути до такої атмосфери неможливо, доводиться адаптуватися до нових реалій.

ОЛЕНА ГУРЧЕНКОВА УЧЕНИЦЯ 11-Б КЛАСУ ХАРКІВСЬКОГО ТЕХНІЧНОГО ЛІЦЕЮ №163
Останній рік, який ознаменувався для нас не лише початком дистанційного навчання, а й безліччю негативних подій, пов’язаних перш за все, з війною, для мене, як і для багатьох харківських учнів, видався трохи складним, звичайно. Тому що дистанційне навчання дещо ускладнило для багатьох дітей процес здобуття знань. Але я думаю, що якщо сильно чогось прагнеш – завжди знайдеш спосіб досягти цього. Тому і навчатися в таких умовах, в принципі, можливо.

Тож, кажуть учні, продовжили брати участь у різних конкурсах та змаганнях, перемагати та ставити нові цілі. Адже Харків має залишатися науковим і освіченим. А розвивати та вдосконалювати його – завдання саме молодого покоління.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНДРІЙ ГОНТАРЕНКО УЧЕНЬ 10-А КЛАСУ ХАРКІВСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №82
Будемо залишатися в Харкові та продвигати Харків у майбутнє, або зробити його краще та перспективніше. Усе попереду, бо Харків – є неофіційною інтелектуальної столицею України. Бо тут багато конструкторських бюро та наукових центрів. У мене найзаповітніша мрія – втілити в реальність свій проєкт, який просуне Україну у всіх технологічних розробках. Деякі характеристики можу сказати. Він може захищати від багатьох уламків.

Відкриття молодіжного хабу, центрів розвитку для юних художників, акторів чи співаків. Школярі запевняють: мають безліч ідей і готові реалізовувати їх у рідному місті.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми втілимо дуже багато, не всі, але дуже багато ваших мрій будуть втілені в життя в Харкові. Дякую вам!

Мер Ігор Терехов констатує: вкрай важливо, що навіть в умовах війни діти впевнені у своєму щасливому майбутньому в Харкові. Тож дорослі мають допомогти реалізувати їхні ідеї та плани, а найголовніше – здійснити найзаповітнішу мрію.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Вони об’єднані однією метою – перемога і мир. А це є справжня українська нація. Я щасливий, що наші діти зараз мріють про це. І я впевнений, що ми, дорослі, виконаємо їхню мрію. Дякую всім, дякую, любі діти, вам. За те, що ви так мислите, так вважаєте. Дякую вчителям, що ви навчили наших дітей так мислити. Дякую батькам за їхніх дітей. Вони дійсно гідні, гідні України. Зі святом вас, любі діти!

А на честь свята маленькі харків’яни отримали пам’ятні подарунки.

ОСТАННІ НОВИНИ