В Україну повернулась зима. Прогнози синоптиків

11.03.2013 19:24   -
Автор:

В Україну повернулася зима. Сніг у Першій столиці знову нагадав про себе ще з вихідних. Спочатку не сильно, а от з недільного вечора посипав без зупину.

Молода матуся Катерина зі своєю майже дворічної дочька Єлизаветою на прогулянці. Жінка говорить, снігопад аніскільки не налякав, навпаки порадував як її саму так і її дитину.

Катерина молода матуся

-Хорошо. Классное настроение, тепло, не сильно холодно, нету сильного мороза. А так нормально!

Кому сніг в радість, а комусь – додаткова робота. Двірники з самого ранку розгрібають снігові намети.

Начальник дев'ятої дільниці "Харківблагоустрою", що у Київському районі Лілія Асон говорить, про те, що сніг випаде – знали, але що він буде таким рясним, не очікували.

Лілія Асон начальник дільниці №9 КП "Харківблагоустрій" Київського району

-То, что это затяжной снег трудности конечно есть, почему – потому что приходится производить уборку снега по два три раза за день. Выходы из подъездов убираем, пешеходные тротуары, ну а потом внутриквартальные дороги.

Внутрішньоквартальні дороги двірники прибирають за допомогою тракторів, так швидше. Але не завжди виходить це зробити. Пояснюють, часто в цьому їм заважають машини. Водії їх паркують на тротуарах, тож прибрати сніг з під них неможливо. Доводиться відгрібати лопатами. Прибирати сніг двірникам ще до кінця тижня, говорять в гідромецентрі. Кажуть, причиною всьому циклон, який прийшов в Україну з південного сходу Європи.

Євгенія Ляшенко завідувач сектору метеопрогнозів ХРЦГМ

-Это было связано с атмосферными фронтами, активными атмосферными фронтами западных циклонов циклоны смещаются к нам с районов Балкан проходят. На данный момент циклон находится над Днепропетровской, Запорожской областью и движение его будет чисто на восток.

Температурні показники на завтрашній день синоптики прогнозують такі – від шести до восьми градусів морозу вночі. Вдень буде трохи тепліше але теж мінус – один-три.

Ігор Бескровний кореспондент

-За прогнозами синоптиків ось такі нестійкі погодні умови як сьогодні у Першій столиці триватимуть до 15 березня. Але з часом опади ставатимуть дедалі менше. А сама так звана календарна весна завітає до Харкова 23 березня.

Ігор Бескровний