В Україні знову відкрили спортивні зали та басейни

01.06.2020 12:38   -
Автор:
Індивідуальне відвідування або у навчальній групі з обмеженою кількістю людей. Саме за таких умов в Україні знову дозволили плавати у басейні. Правила регламентує постанова Мінохорони здоров'я. Щоправда, лікарі поки що радять не поспішати влаштовувати запливи, а ще не відвідувати спортивні зали, які теж відсьогодні запрацювали. 
 
Сергій Крамарьов інфекціоніст
 
Я б відклав похід до басейну або спортивної зали, поки ситуація з коронавірусом не покращиться. Якщо говорити про басейн і воду, то вода там хлорується або озонується, тому небезпеки з цього боку немає. Небезпека з'являється при контакті — в роздягальнях і так далі. Якщо встановити запобіжні заходи в приміщеннях загального користування, то небезпеки бути не повинно.
 
Ситуація зі спортзалами, говорить лікар, інша. Там, зазвичай, передбачаються масові заняття. Тому, на думку інфекціоніста, варто було б подумати чи відкривати їх. Займатися ж фітнесом у МОЗі теж дозволили за певних правил. Зокрема: 
 
Забороняється:
 
– використання багаторазових (тканинних) рушників (крім персональних рушників відвідувачів);
– функціонування спа-зон та надання послуг масажу;
– функціонування фітнес-барів і кулерів з водою (робота вендінгових машин дозволяється);
– функціонування дитячих кімнат; 
-одночасне використання багатофункціональних тренажерів декількома відвідувачами.
 
Також у спортзалах заборонено проводити групові заняття для більше, ніж для десяти осіб, а також для дітей віком до 12 років.