В Україні відзначають стрімке зростання захворюваності. Третю добу понад 4 тисячі захворівших

02.10.2020 13:34   -
Автор:
Україна вийшла на новийй рівень захворюванності на COVID-19. Три доби стабільно не менше 4-х тисяч нових випадків. Крім того значно зросла і кількість госпіталізацій. За останню добу майже 800. А всього в стаціонарах на лікуванні на сьогоднішній день знаходиться майже 16 тисяч інфікованих. У Мінохорони здоров"я зазначають, кожен українець зараз має оцінити реальну загрозу і потурбуватися про власну безпеку. Бо недотримання елементарних протиепідемічних правил може призвести до критичної ситуації в медичній системі.    
 
Максим Степанов міністр охорони здоров’я України
 
Ми бачимо стрімке зростання кількості захворілих. Міністерство охорони здоров"я протягом вже тривалого часу попереджало і говорило про саме таку ситуацію, що все це може відбуватися, якщо ми не будемо дотримуватися правил нової реальності. Ви можете подивитися на кількість людей, які госпіталізуються, які перебувають у наших лікарнях. Ми постійно вводимо нові лікарні для лікування хворих на  COVID-19, нарощуємо тестування, збільшуємо кількість ліжок, кількість ліжок з підведеним киснем. Але у будь-якої системи є відповідна межа, ми можемо скільки завгодно вводити нові ліжка і підводити кисень, але банально в нас може не вистачити медичних працівників, які надають меддопомогу, які рятують. Одягайте маску, дотримуйтесь соціальної дистанції. Це все знижує ризик інфікування на коронавірусну хворобу. 
 
За словами Степанова, зараз Україна веде перемовини з усіма провідними компаніями, які знаходяться на завершальних стадіях клінічних випробувань вакцини проти коронавірусної хвороби. Після приєднання до ініціативи COVAX вже є домовленості про поставку близько восьми мільйонів доз, що дозволить охопити щепленнями майже 20% населення. Але крім того МОЗ подало запит і до проекту держбюджету на придбання вакцин на наступний рік у розмірі 15 мільярдів гривень, планують безкоштовно забезпечити ними, в першу чергу, людей з груп ризику.