В Україні почали видавати зелені номерні знаки на електрокари

07.10.2020 14:03   -
Автор:
Відтепер в Україні на електромобілі та електробуси можна отримати зелені номерні знаки. Крім того у Державному стандарті визначені серії номерів для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеро сполуками з латинської абетки.
 
Юрій Смольянінов перший заступник начальника головного сервісного центру МВС 
 
«Зелені» номерні знаки виглядають напрочуд презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах.
 
У міністерстві зазначають, зелені номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. 
 
головний сервісний центр МВС
 
Нововведення є вкрай важливим, адже Україна є одним із лідерів за темпами росту придбання електромобілів. На сьогодні вже зареєстровано майже 23 тисячі таких автівок, у в цьому році їх було на 42% більше, ніж торік. А протягом минулого року зареєстровано на 77% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період 2018 року.