В Україні почали діяти нові правила дорожнього руху

15.04.2013 19:36   -
Автор:

Життя за новими правилами розпочалось у водіїв. Основна зміна- їзда з денними ходовими вонями. У будь-яку добу дня, з першого жовтня по перше травня. У кого їх немає – може вмикати ближнє світло фар. Кількість ДТП таким чином скоротиться,- кажуть фахівці. Це плюс нововведень. Однак є і мінуси.

Олександр Рябушенко науковець

-Применение ближнего света фар приведет к увеличению расхода топлива. Пусть это какие-то проценты, но если все это умножить на колличество транспортных средств, это будут какие-то, скажем так, килограммы и тонны. И все это выльется в повышение выбросов отработавших газов в атмосферу Украины.

Ще одне з нововведень – додаткова розмітка. Тепер вона буде ще й синього кольору. Означатиме місце для паркування на проїзжджій частині. А також – помаранчева. Тимчасова, на час проведення ремонтних робіт на дорозі. З"явиться і двадцять п"ять нових дорожніх знаків. В основному- інформаційні.  

Валерій Липчанський заступник начальника відділу ДАІ м. Харкова

-На сегодняшний день пока эти знаки не установлены, но они по мере необходимости будут устанавливаться.

Також за новими правилами дорожнього руху на газонах тепер заборонено паркуватись. Ініціював ці зміни нардеп Валерій Писаренко.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Зачастую парковки носят хаотический характер и из-за этого уничтожаются зеленые насаждения, а это труд сотен и сотен комунальных работников, которые хотят сделать Харьков чище, красивее. И на сегоднешний день не присекаются такие действия.

Тепер же за такі паркування штрафуватимуть. Як працівники ДАІ, так і служби, які відповідають за озеленення.
Окрім цього, в нових ПДД передбачено ще одне правило, запропановане нардепом. Воно спрямоване на підвищення рівня безпеки дітей. Усі ці зміни мають скоротити кількість ДТП. І знизити показник смертності в аваріях -кажуть фахівці. Адже поки що ця статистика в Україні вкрай сумна.

Віктор Козоріз голова громадської спілки захисту прав пішоходів "За безпеку пішоходів"

-За нашими даними і за даними МОЗ за дві тисячі дванадцятий рік рівень смертності в Україні в ДТП зріс приблизно на вісімнадцять відсотків.

У Харкові своя статистика. За нею рівень ДТП навпаки знизився, на тринадцять відсотків. Кількість постраждалих у аваріях скоротилась на двадцять шість відсотків, а кількість загиблих – на сорок сім. А з новими правилами, -сподіваються працівники ДАІ у першій столиці, ці показники покращаться. Нехай і не відразу.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Поки що працівники ДАІ за незнання правил дорожнього руху водіїв обіцяють не штрафувати, а тільки попереджувати. Однак якщо це призведе до дорожньо-транспортної пригоди, поблажок не буде.

Євгенія Кутнова