В Україні новий антирекорд: більше 16 000 випадків, але ситуація контрольована – МОЗ

27.11.2020 12:24   -
Автор:
В Україні новий антирекорд із захворюваності на коронавірус – за минулу добу 16 128 випадків. Госпіталізовано більше двох тисяч осіб, померло 192. У МОЗі зауважують, ситуація напружена, але повністю контрольована – медична система справляється з навантаженням, каже міністр. Заповненість ліжок наразі майже 50%. І це, кажуть, поки що не привід для введення більш жорстких обмежень.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Основною передумовою введення і пропозиції від Міністерства охорони здоров'я щодо введення жорстких карантинних обмежень буде епідситуація  і навантаження перш за все на нашу медичну систему. Ми чітко розуміємо, які побоювання в нас є і що в нас викликає занепокоєння. Це наші новорічні свята. Зараз ми розраховуємо на ті карантинні обмеження, які діють в нашій країні. 
 
І у офісі президента кажуть, що саме результати тритижневого карантину вихідного дня покажуть, чи потрібно вводити повний локдаун в Україні. Поки влада ради2ться з регіонами і епідеміологами.
 
Кирило Тимошенко заступник голови Офісу Президента 
 
Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, і будемо приймати рішення. Ми радимося з місцевою владою, щоб всі прийняли це рішення і не було "місцевого сепаратизму". Якщо буде локдаун, то ми забезпечимо повну комунікацію, і вона буде заздалегідь. Це в разі, якщо він буде.
 
Тож зараз, кажуть у МОЗі, залишається тільки чекати, які саме результати покаже  карантин "вихідного дня". За розрахунками міністерських за умови дотримання обмежень вдасться призупинити стрімке зростання захворюваності на COVID-19. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Саме на це ми розраховували, і я думаю, що на наступному тижні ми в змозі будемо вже чітко сказати чи досягли ми цього ефекту чи ні. І тут дуже важливо, щоб всі ці епідемічні, протиепідемічні заходи, які введені, щоб вони повністю виконувались. Щоб їх ми дотримувались. При чому це той випадок, коли їх дотримуватись треба всім без виключення. Там не має жодного протиепідемічного заходу, яким можна нехтувати.