В Україні можливий дефіцит електроенергії – голова НЕК «Укренерго»

28.04.2023 16:54   -

Енергосистема України може зіткнутися з дефіцитом електроенергії влітку через проведення ремонтів. Про це розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК «УКРЕНЕРГО»
Зазвичай в Україні протягом весни і літа спостерігається надлишок потужності, і тоді Україна здатна експортувати електроенергію. А восени під час похолодання і взимку – дефіцит. Так от в цьому році через значні пошкодження наших електростанцій передусім, ми можемо бачити дефіцит і влітку. і цей дефіцит треба буде компенсувати збільшенням потужності на теплових електростанціях ті,які будуть доступні нам, а також імпортом електроенергії.

За словами Володимира Кудрицького, ремонт навесні та влітку цього року буде одним із найскладніших в історії, адже окупанти завдали масштабних руйнувань енергетичній інфраструктурі держави.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК «УКРЕНЕРГО»
Тут впливають оці масштабні руйнування, яких зазнала енергосистема взимку, і також той факт, що в нас в окупації залишається декілька великих електростанцій. Перш за все, говоримо про Запорізьку АЕС, а також і про інші. Їх нам не вистачало минулої зими і, звичайно,також не вистачає зараз. Ми будемо активувати всі наявні генеруючі потужності влітку для того, щоб у період ремонтів підтримувати баланс енергосистеми, але можливо, що потрібно буде замість експорту електроенергії, який наразі здійснюється використовувати також і імпорт для покриття нашого споживання.

Також, каже голова Укренерго, у планах енергетиків поступово замінювати старе обладнання на нове та більш сучасне. Зараз цим питанням займаються у співпраці із країнами Європи.

ОСТАННІ НОВИНИ