В Україні ДПА у 2022-2023 навчальних роках не буде: подробиці

26.11.2022 16:51   -

Кабінет міністрів схвалив законопроект, у якому пропонується скасувати державну підсумкову атестацію у 2022-2023 навчальному році.

ТАРАС МЕЛЬНИЧУК ПРЕДСТАВНИК КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Схвалено проєкт Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року.

Подібне рішення діяло і у 2021 році. Тоді через пандемію COVID-19 ДПА для 11-класників скасували, але ті, хто планували вступати до вишів, мали складати ДПА у формі ЗНО.

Вже цього року, у 2022-му, через війну в Україні, скасували ДПА, ЗНО та вступні іспити. Випусники складали національний мультипредметний тест, а бакалаври, які вступали на магістратуру – магістерський комплексний тест.

Через те, що російська Федерація продовжує терор України, і учні не мають змоги повноцінно вчитись, Урядові довелось знову вносити зміни до закону про освіту.

Новий законопроект передбачає звільнення від проходження ДПА учнів, які отримують повну загальну середню освіту у 2022/2023 навчальному році.

ТАРАС МЕЛЬНИЧУК ПРЕДСТАВНИК КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Також, згідно з документом, прийом до закладів вищої та фахової передвищої освіти, який здійснювався цьогоріч в особливому порядку, продовжується на 2023 рік.
Стосується це і навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра.