В Україні більше уваги приділятимуть розвитку культури

29.11.2012 19:29   -
Автор:

Наступного року культурну сферу Харківщини чекає чимало нового. Передусім це стосується театрального життя. Так, наприклад, в театрі Пушкіна з'явиться ще одна  – мала сцена. Її облаштують в нинішній залі для репетицій. На ній зможуть ставити спектаклі молоді режисери. Проект вже готується. Не менше планів на наступний рік і в театрі імені Шевченка. Тут збираються відремонтувати велику та малу сцени, а також провести реконструкцію інших приміщень будівлі. Наводитимуть порядок і в ХАТОбі, який з п'ятнадцятого грудня  ще цього року офіційно перейде на державне утримання.

Дмитро Кузнєцов начальник обласного управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації

-И целостный имущественный комплекс также передан в государственное ведение. Та емкость финансовая, которая была или расходовалась на содержание театра оперы и балета, она составляла в районе 30-35 миллионов. Для сравнения, мы аппелировали сравнительными цифрами, можно сказать, что это больше полтора раза нежели вся сфера культуры, это имеется ввиду библиотеки, центры, клубы, музеи.

Та поряд із планами в профільному управлінні області говорили також про досягнення і про успішні проекти, які були започатковані цього року. Серед них найбільшої уваги заслуговує Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Колектив якого вже побував на гастролях в багатьох районних центрах Харківщини. За підсумками одинадцяти місяців в фінансово-господарчій діяльності він випередив свої колег, які працюють на творчій арені Харківщини більше двадцяти років, каже Дмитро Кузнєцов. Та успішні проекти є не тільки в театрально-концертній сфері, а й кіногалузі. Мова йде про створення на Харківщині власної кіностудії. Цього року в області було презентовано відповідний проект. Він навіть був представлений на інвестиційній виставі.

Дмитро Кузнєцов начальник обласного управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації

-В первую очередь для реализации этого проекта необходимы пространство, необходима площадь, необходим определенный земельный участок в том числе. Вот в КП "Харьковкино" такие потенциальные возможности есть и мы и наши специалисты работают в этом направлении.

І головне, підкреслив Дмитро Кузнєцов, що не дивлячись на збільшення витрат на театри, вони і надалі будуть доступними для своїх глядачів. Вартість квитків на спектаклі наступного року не підвищуватимуться.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.