В Украине за месяц после внедрения фотофиксации техконтроля авто выявили 225 нарушений

12.07.2017 13:23   -
Автор:
Станція техобслуговування автомобілів. До лабораторії по черзі заїжджають як легкові машини, так і вантажівки. Тут їх оглядають за всіма міжнародними вимогами. 
 
Нікіта Ходяков заступник керівника лабораторії з технічної діяльності  
 
Основными параметрами для проверки автомобиля, згідно з міжнародними резолюціями, а також вимогами нашого чинного законодавства є – це гальмівна система, ви бачите стенди гальмівні, це прилади зовнішні світлові, тобто вся світлотехніка. Пост стоит по проверке экологии, здесь дымомер, газоанализатор стоит.
 
Весь процес фіксують камери. Крім того, тепер для станцій техобслуговування ввели додаткові вимоги. А саме для легкових авто, які використовують з комерційною ціллю, а також для всіх вантажівок та автобусів потрібно проводити фотофіксацію.
 
Нікіта Ходяков заступник керівника лабораторії з технічної діяльності  
 
Вон камера, вон, у нас стоит четыре камеры. Фотофиксация была постоянной. При том здесь в лаборатории еще проводится международный техосмотр, поэтому фотофиксация у нас была с самого начала, еще с 2000 годов. Единственное, что сейчас ввели -дополнительное требование, что на протоколе техосмотра на обратной стороне необходимо  печатать фотографию внешнего вида автомобиля.
 
Це зробили для того аби посилити контроль за ліцензованими СТО, пояснюють у сервісному центрі. Новації діють всього місяць, проте порушень по Україні вже зафіксували двісті двадцять п'ять випадків, коли техогляди проводили неякісно, або взагалі видавали фіктивні документи. Це багато, адже раніше ця статистика завжди дорівнювала нулю.
 
Вероніка Балясна прес-секретар регіонального сервісного центру МВС в Харківській області 
 
В Харьковской области за месяц работы нововведения выявлено семь нарушений при составлении протоколов ОТК, четыре из них были направлены в главный сервисный центр для принятия решения о дальнейшей судьбе станции. И одна станция уже была отключена от системы НАИС. В данный момент она не может проходить обязательный технический контроль. 
 
Всі ці випадки тепер розслідуватимуть у Нацполіції, пояснює Вероніка Балясна. Крім того, тепер у разі видачі десяти і більше фактів недійсних протоколів про техогляд – таку лабораторію взагалі виключатимуть з реєстра.