В Украине усилили карантинные меры

30.03.2020 11:31   -
Автор:
В Україні посилюють карантинні заходи через коронавірус. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів на позачерговому засіданні. Відповідно документу, всі особи, які прибули з країн, з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів Всесвітньої організації охорони здоров'я, підлягатимуть обов'язковій обсервації. 
 
Віктор Ляшко головний санітарний лікар України
 
Ви знаєте, що кордони України закриті для відвідування нашої країни. В той же час є випадки, коли громадяни України тими чи іншими шляхами і способами будуть повертатися на Україну. Тому вони будуть обсервовуватися у місцях, визначених обласними державними адміністраціями на 14 днів і тільки після цього їх будуть допускати на територію України без обмеження інших прав і свобод людини.
 
Ті ж, хто захворів на коронавірусну хворобу та не потребує госпіталізації або ті, хто мав контакти з особами, які захворіли на коронавірус повинні бути самоізольовані. 
 
Віктор Ляшко головний санітарний лікар України
 
Також цією постановою чітко зобов'язується всіх, кого будуть лікарі вважати контактними самоїзолюватися на 14 днів або в будинку, або в місцях обсервації, які визначені обласними державними адміністраціями і за цим буде встановлено більш жорсткіший контроль. Тому всі ці адміністративні заходи і кримінальна відповідальність, яка прописана в Законі "Про протидію коронавірусній хворобі COVID" з сьогоднішнього дня будуть більш сильнішими і жорсткішими. 
 
Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації повинне розробити та впровадити Електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.