В Украине приняли закон о наказании коррупционеров

01.11.2019 13:14   -
Автор:
В Україні знову ухвалили закон щодо покарання корупціонерів. Раніше відповідну статтю відмінив Конституційний суд, визнавши її неконституційною. Та парламентарі її повернули, бо, на думку авторів, відповідна ініціатива має важливе значення для розвитку країни.
 
Пояснювальна записка до Закону України №1031
 
Більшість населення України  – 91%, вважають корупцію серйозною проблемою, а понад 60 відсотків –  найбільшою перешкодою розвитку держави. При цьому понад 50 відсотків населення найдієвішим підходом до боротьби з корупцією вважають невідворотність покарання за такий злочин 
 
Також Кримінальний кодекс планують доповнити статтею "Про незаконне збагачення", згідно з якою встановлюється кримінальна відповідальність за отримання корупційних активів . 
 
Закон України  №1031.  Стаття 368-5. "Незаконне збагачення"
 
Набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більш ніж на п'ятнадцять тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи, – карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Закон ще чекає підпису Президента, після цього – його повинні опублікувати в Урядовому кур"єрі, аби положення набули чинності.