В Украине празднуют День Соборности

22.01.2020 15:25   -
Автор:
Проголошення акта Злуки. Об’єднання Української народної Республіки з Західно-Українською Народною Республікою. Перше святкування Соборності відбулося 22 січня 1939 року. Традицію зберегли до сьогодні. У кожному з міст Держави велика кількість українців об’єднуються в єдиний живий ланцюг – як символ єдності. Миру, самостійності і злагоди, саме такі побажання лунали з трибуни.
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови, директор Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради
 
Сьогодні виповнюється сто один рік соборності України. Це дуже важливе свято для нашої Держави. Воно є запорукою майбутнього нашої Держави і його розвитку. Вітаю всіх з цим святом.
 
У дусі єдності школяри та студенти, військовослужбовці, ветерани АТО та духовенство поклали квіти до одного з символів Першої столиці – пам’ятника Тараса Шевченка. За словами владики Василія сьогодні слово «соборність» для України несе велике значення, як ніколи раніше.
 
Владика Василій єпископ Української Греко-Католицької церкви
 
Для церкви це також дуже важливий момент. Церква завжди молиться за єдність народу, просить Божого благословення для нього. Тому ми сьогодні також святкуємо це свято і молимось, просимо благословення для України, щоб вона була єдиною, незалежною, вільною, самостійною Державою.
 
Після основної частини, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув за незалежність і цілісність України.