В Украине повысят пенсионные выплаты

24.09.2019 12:07   -
Автор:
Пенсіонерам України збільшать пенсійні виплати. Подібні зміни закладені у державному бюджеті України. У березні цього року, повідомляють в уряді, не всім пенсіонерам встигли зробити перерахунок, в зв"язку зі зростанням середньої зароботної плати.  Тож розрахунки обіцяють таки зробити до грудня. Офіційна середня зарплат наразі складає 4404 гривні, тому і підвищення пенсій буде на 17 відсотків. Бо розмір пенсійної виплати на пряму пов'язаний з показниками середньої зарплати по країні. В документі сказано, мінімальне збільшення при індексації не може бути нижче 100 гривень. Взагалі ж розмір надбавки буде індивідуальним і залежатиме від індивідуального коефіцієнту стажу та зарплатні. 
 
Ірина Ковпашко заступник голови правління Пенсійного фонду України
 
В ході індексації для кожного пенсіонера індивідуально розрахували його заробіток і тільки потім розрахували його пенсію. Саме тому суми підвищення будуть різні. У когось більше стаж, у когось вище коефіцієнт заробітку.
 
Після ухвали бюджету на 2020 рік, стверджують в уряді, на пенсіонерів чекае чергове підвищення пенсійніх виплат. Найближче у липні. Мінімальна пенсія може піднятися до 1 554 гривень, а до кінця наступного року і до 1 800 гривень.