В Украине планируют запретить проверять ФОПы

11.11.2019 14:43   -
Автор:
На перевірки фізичних осіб-підприємців в Україні можуть накласти мораторій. Принаймні для цього вже є Указ Президента. В ньому Володимир Зеленський зобов'язав Кабмін розробити відповідну законодавчу базу для заборони перевірок. 
 
До кінця року очікується розробка Урядом проектів законів щодо створення сприятливих умов для діяльності підприємців, зокрема запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок фізичних осіб – підприємців (ФОП) та пом’якшення їхньої відповідальності за порушення порядку подання звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.
 
Саме ці законопроекти, вважають в Офісі Президента, повинні спростити умови ведення бізнесу для ФОПів. Згідно підрахунків Урядовців, такого роду підприємці заборгували державі близько 6 мільярдів гривень податків. Для виявлення тіньової торгівлі, Парламент ухвалив закони, що передбачають використання касових апаратів для ФОПа, як обов'язкової вимоги. Тим самим депутати дали старт запровадженню системи кешбеків за виявлення покупцями "нелегальних" чеків. Виплата кешбеку відбуватиметься на підставі перевірки чеків, які видають продавці. У разі виявлення незареєстрованих чеків, українці зможуть звернутися до податкової, яка виплатить всю суму вартості товару. Сам продавець буде оштрафований на 150%. Половину  від вартості товару направлятимуть до бюджету.