В Украине начнут строить перехватывающие автостоянки

15.04.2019 15:15   -
Автор:
В Україні будуватимуть перехоплюючі парковки. Цю практика запозичують із Європи. Працює вона за таким принципом: власник авто перед заїздом до центру міста залишає машину на такій стоянці і пересідає на громадський транспорт. Створення таких парковок унормовано, зміни внесені до держбудівельних правил. 
 
Лев Парцхаладзе заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 
 
Це сприятиме зменшенню заторів на дорогах, вирішенню проблем з нестачею парковок, підвищенню екологічного стану міст, налагодженню транспортного руху в центральних районах міст.
 
Перехоплюючі автостоянки розміщуватимуть поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розміщених на під’їзді до центральної частини міста. Мінімальна відстань до вказаних об’єктів має становити сто п'ятдесят метрів.
 
Лев Парцхаладзе заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства 
 
До 50% машиномісць на перехоплюючих автостоянках мають передбачатися для довготривалого зберігання авто (протягом дня), до 25% машиномісць — для короткочасного зберігання (на кілька годин). Сьогодні практика організації перехоплюючих автостоянок дуже розповсюджена у Європі та інших країнах. 
 
Крім того, з першого липня поточного року у великих містах України можуть з’явитися автоматизовані парковки, а ще  на нових обов’язково проектуватимуть мінімум 5% машиномісць з електрозарядкам.