В Украине начинается елочный бум. Где и за сколько можно купить главный атрибут нового года?

11.12.2019 14:03   -
Автор:
Натуральна чи штучна. Саме з таким питанням стикаються українці у передноворічний період. Ялинкові базари, як правило починають працювати ближче до середини грудня. Також є варіант придбати ялинку чи сосну прямо на території лісгоспів та лісництв або у інтернеті, зазначили у Державному агентстві лісових ресурсів України.
 
Державне агентство лісових ресурсів України
 
За оцінками різних лісництв, сосна висотою від 1,5 до 2 метрів буде коштувати близько 144 гривень. Ціна на ялинку такого ж розміру становить 160 гривень. Набори з шести-семи гілок обійдуться оптовим покупцям від 63 до 75 гривень. У роздріб вони коштуватимуть удвічі дорожче.
 
Однак на користь натуральних дерев у будинках українців на свята свідчить катастрофічна статистика забруднення пластиком. Розвинені країни світу вже давно знизили його виробництво і споживання. Саме тому тренд на натуральні матеріали і екологічність захоплює все більше сфер життя. Але у разі, якщо все ж таки вибір паде на штучну ялинку. Ціна буде такою:
 
Державне агентство лісових ресурсів України
 
Зокрема, найменша ялинка висотою 50 сантиметрів  коштує близько 100 гривень, за високу – близько 3 метрів, продавці просять більше 10 тисяч гривень. Ялинка заввишки 1,5 метра обійдеться в 450-800 гривень. Ціни на ялинки від 2 метрів починаються від 1500 гривень.
 
Також, зазначають у Державному агентстві, важливо те, щоб придбана жива ялинка чи сосна була легальною. На  ній повинна бути пластикова стяжка або етикетка, на якій зазначено індивідуальний номер, занесений в електронний реєстр, за цим номером можна перевірити легальність походження ялинки. Всього в цьому році Державне агентство лісових ресурсів України планує реалізувати близько 500 тисяч ялинок.