В Украине мошенники предлагают деньги “от президента”

06.11.2019 14:17   -
Автор:
В Україні з'явився новий вид шахрайства. У стрічці новин та соцмережах зустрічаються повідомлення, в яких йдеться про розіграш грошей від президента. Про це інформує прес-служба ПриватБанку. 
 
Олег Калашников прес-секретар "ПриватБанку" у Харківській області
 
У разі переходу за рекламним посиланням користувачу пропонують зареєструватися, відповісти на соціальне опитування й отримати гроші. Під час реєстрації в користувачів просять ввести особисті дані та інформацію про рахунки в ПриватБанку. Закликаємо користувачів бути обачними, щоб не потрапити на гачок шахраїв. Жодної законної підстави виплачувати по 10 тисяч гривень і більше немає. 
 
У банку закликають не довіряти такій рекламі, не переходити за сумнівними посиланнями та не реєструватися на невідомих сайтах, не розголошувати особисту інформацію, дані своїх банківських карток і тим паче, не надсилати шахраям власні кошти. І це не єдиний випадок шахрайства. Раніше абонентам вже надсилали повідомлення про блокування карток. Представники фінустанови наголошують: у разі виникнення сумнівів щодо операцій з картками, необхідно звертатися на гарячу лінію, або до відділення банку.