В Украине хотят отменить жёлтый сигнал светофора

30.04.2018 15:27   -
Автор:
Червоний, а потім відразу зелений. Кабінет міністрів України може скасувати жовтий сигнал світлофора на дорогах у зв'язку з випадками ДТП через проїзд на жовте світло. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на своїй сторінці в Facebook. 
 
Юрій Лавренюк заступник міністра інфраструктури України 
 
Прем`єр-Міністр підтримав моє звернення та доручив Мінінфраструктури, МВС, Національній поліції, Укравтодору та Укртрасбезпеці опрацювати питання щодо відміни жовтого миготливого сигналу світлофора, та у разі необхідності винести відповідне питання на засідання Уряду. Це дуже правильна ініціатива, тому що, проаналізувавши останні резонансні ДТП, всі вони пов`язані з проїздом на жовтий миготливий сигнал світлофору. Деякі водії не хочуть розуміти різницю між миготливим і постійним сигналом жовтого кольору і трактують це так, що одному ще можна, або іншому вже можна, а потім гинуть люди!!! 
 
Можлива заборона жовтого сигналу світлофора – це вже не перша спроба влади приборкати аварійність. Після страшного ДТП у Харкові, де загинули 6 осіб, МВС змінило ряд правил. Швидкісний режим в населених пунктах знизили до 50 кілометрів на годину. Узаконили обов'язкову автофіксації та збільшили штрафи. Тепер вирішили заборонити жовте світло. 
 
Юрій Лавренюк заступник міністра інфраструктури України
 
Багато країн у світі відмовляються від жовтого миготливого сигналу світлофора та приймають жорстку відповідальність за порушення проїзду на забороняючий сигнал! Окремо, нам потрібно буде переглянути ДСТУ, якими регулюється робота світлофору. 
 
Згодом Юрій Лавренюк повідомив, що на Урядовому комітеті була схвалена Державна програма безпеки на транспорті і вже найближчим часом буде прийнята на Уряді, у котрій Мінінфраструктури з МВС заклало проведення комплексу заходів, спрямованих на зниження смертності на автошляхах і в містах.