В українців стало більше можливостей подорожувати за кордон

21.07.2020 12:53   -
Автор:
В українців стало більше можливостей для подорожей навіть зараз під час пандемії COVID-19. Втім перш ніж відправитися у поїздку, в МЗС радять все ж таки перевірити інформацію на онлайн-карті міністерства та ознайомитися з правилами в'їзду до тих країн, куди зібрАлись мандрувати. Вибір, щоправда, не такий вже і великий, але список відкритих для укранців країн суттєво поповнився. 
 
Тепер він налічує 39 країн світу, в той час як ще минулого тижня їх було всього 26. Ще 13 країн додались тільки за останній тиждень.
 
Дмитро Кулеба міністр закордонних справ України 
 
Це Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдиви, Антигуа і Барбуда, Эквадор, Ямайка. Менш привабливі з точки зору українських туристів, але теж країни, які відкрили свої кордони це Камбоджа, Коморскі острова, Пакістан, Пуерто-Ріко і Сент-Люсія. Я хочу наголосити, що не в кожному випадку йдеться про абсолютно вільний в"їзд, потрібно дотримуватися певних правил, т.б. керуватися рішеннями органів місцевої влади цих країн.
 
А от країни Шенгенської зони залишаються практично закритими.. Тільки деякі з них йдуть на поступки щодо в'їзду з України. Але, як запевняють у МЗС, ведеться робота, тривають перемовини аби українці таки мали більше вибору і можливості для подорожі за кордон. 
 
Дмитро Кулеба міністр закордонних справ України 
 
Ми дійсно розмовляємо постійно з усіма країнами хоча б якийсь вузький коридор для можливості в"їзду створити, але це дуже складна насправді історія. Втім ми не полишаємо зусиль і той факт, що наприклад в Словенію можна в"хати за умови проходження 14 денного карантину, показує, що потрібно не здаватися і працювати над цим далі. 
 
Але в той же час у міністерстві радять не забувати про внутрішній туризма, який став безумовним трендом цього літа.