В тубдиспансере в Змиеве наконец тепло

16.10.2012 19:05   -
Автор:

Тубдиспансер у Змієві побудували ще у шістдесяті роки минулого сторіччя. Тоді ж тут встановили автономну котельню. Тільки-от останні років п"ять медики стикнулися із проблемою. Взимку температура у приміщеннях падала до критичних відміток. Доводилося використовувати додаткові засоби. Обігрівачі, простирадла.

Інна Миронова головна медсестра обласного протитуберкульозного диспансеру №3

-Температура была 15-16 градусов была, прорывали трубы у нас, было такое. Воды горячей не было, и холодно было, очень холодно было особенно на втором этаже.Больные с заболеванием лёгких, им нужно тепло, а тепла как такого не было, они мёрзнут .

Про свою біду медики розповіли голові Зміївської райдержадміністрації Євгенію Мураєву.  

Олексій Бєлоконев заступник головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру №3

-Я обратился, повторяю, до Евгения Володимировича Мураева, он говорит – подумаем, я пришёл второй раз, он говорит – ваш вопрос решается. Вот это благодаря Евгению Владимировичу я откровенно говорю, я без преувеличения, спасибо, я и вам скажу, и персоналу, что инициатива сошла с администрации.

Завдяки Євгенію Мураєву були залучені кошти інвестора – понад шістсот тисяч гривень. І робота закипіла. За три місяці тут демонтували старе обладнання, встановили нові італійські економічні котли, замінили насоси, трубопровід. Температуру тепер можна регулювати. А головне – це не лише тепло та затишок у палатах майже сотні хворих, а й значна економія енергоресурсів.

Роман Горобець директор філії ТОВ "Котельні лікарняного комплексу"
 
-Экономия котельной будет порядка 10% по газу и по электроэнергии порядка 20 будет процентов экономии.

І ось до початку опалювального сезону оновленну котельню урочисто запускають. У Змієві це вже не перша нова котельня. Торік Євгеній Мураєв захищав у Києві два проекти з реконструкції котелень, які було розроблено в рамках Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства району. Держфінансування було отримано, котельні реконструйовані. Як результаті – тарифи для населення вдалося знизити на дванадцять з половиною відсотків. Євгеній Мураєв каже, програма розвитку cформована  на основі енергоаудиту  і аналізу проблемних об"ектів.

Євгеній Мураєв голова Зміївської райдержадміністрації

-Прописана программа и рассчитана на пять лет, её эффективность уже доказана, мы имеем огромный экономический и социальный эффект, такие преобразования позволяют экономить до 30% энергоресурсов, естественно выполняют очень важную социальную функцию, мы снижаем стоимость гигакаллории, а значит и бюджетная сфера, и население имеет возможность экономить средства.

На черзі оновлення котельної у геріартричному пансіонаті.

Анастасія Полякова, Сергій Перець, Харьковские Известия