В связи с коронавирусом в Харькове дезинфицируют подъезды

30.03.2020 14:36   -
Автор:
У Харкові від сьогодні стартувала  кампанія з профілактичної  дезінфекції під'їздів.  Обробляють житлові  будинки, щоб  приcікти ймовірне розповсюдження вірусних інфекцій черед ситуацію із короновірусом , від якого зараз потерпає весь світ. Наразі по місту  працюють 4 бригади комунальників. Подібні заходи – безстрокові і триватимуть доти, поки повністю не вщухне для людей  загроза заразитися COVID-19. 
 
Клочківська 148-А. Спецтехніка зі спеціалістами в повній амуніції якраз стали до обробки будинку від всілякого роду інфекцій.  
 
Олександр Лямін дезінфектор 
 
Дезинфекция подъездов, входной группы и лифтов первого этажа. – Чем обрабатываете ?! – Дезинфектантами. Спецсредство, которое борется с разного рода вирусами, в том числе с вирусом  COVID-19.
 
Четвертинним розчином амонію, не менше ніж щодватижні, наголошують у Жилкомсервісі,  буде оброблений кожен під'їзд мегапосісу. 
 
Ярослав Саган начальник відділу обслуговування житлового фонду  КП "Жилкомсервіс" 
 
Обработка одного подъезда занимает порядка там до 10 минут. В целом теми силами, которые мы сегодня имеем, мы можем обработать от 300 до 400 подъездов в день. Первым этапом запланирована обработка 900 жилых домов – порядка 3000 подъездов. Даный объем работ будет выполнен за полторы недели. Это первый этап. А вторым этапом пойдут другие районы и так по кругу – опасная ситуация. 
 
А у разі потреби, для дезінфекції цілих мікрорайонів, розповідають фахівці, мають на озброєнні окрему спецтехніку. Машина з балонами та розпилювачами щодня здатна дезинфікувати цілі райони Харкова. 
 
Валерій Герман начальник дезінфекційної служби
  
Уникальная установка. Называется ЛВ-8 американского производства. Я думаю, она одна в городе Харькове. Может обрабатывать открытые территории. Препарат любой. Дезсредство, в частности, подходит. Охватывает большую территорию. Поднимается вверх и капля постепенно оседает вниз. 
 
І як тільки буде на це розпорядження від муніципалітету, підкреслюють фахівці, готові відразу стати до обробки міста від небезпечних інфекцій.