В Свято-Покровском соборе Чугуева приступили к строительству колокольни.

08.01.2020 14:48   -
Автор:
Різдво Христове – одне з найважливіших релігійних свят і для кожного православного вірянина – це велика радість, бо несе із собою торжество життя. Тож на Різдвяну літургію парафіяни міста Чугуєва прийшли сім"ями, для багатьох це багаторічна традиція, ось так всім рАзом помолитися за близьких, за мир та благополуччя, що в свою чергу тільки сприяє зближенню родин та духовному очищенню. Тож у Свято-Покровському соборі, що у місті Чугуєві – святкова атмосфера. Усі раділи  Різдву, а ще – відродженню самого храму, який, як історична пам"ятка Слобожанщини, потребував реконструкції. За підтримки народного депутата України Дмитра Шенцева тут вже були виконані роботи з оновлення основного собору та алтарю, встановлено хрест та купол. І от тепер розпочато будівництво дзвіниці.  
 
Іоан Білич настоятель Свято-Покровського собору м.Чугуєва 
 
Огромная благодарность Дмитрию Алексеевичу за то, что он столько вкладывает своего времени, внимания, своих материальных средств, чтобы наш храм процветал. Он нам обещал, что мы будем строить колокольню, думаю вы это видите, всё происходит на ваших глазах и никому ничего не надо объяснять. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України
 
Спасибо всем вам, что вы приходите в храм, за то, что мы всем миром восстанавливаем духовную и историческую справедливость. И я думаю, действительно, даст Бог, к Пасхе мы постараемся сделать всё, чтобы колокольня была закончена.
 
Як віруючий православний у дні християнських свят Дмитро Шенцев завжди у храмі, каже, це його духовна потреба. І те, що Свято-Покровський святиня відроджується на очах, його, як духовного покровителя собору, не може не радувати. Адже вповсяк час виступає за відновлення духовності та святих місць у селах Харківщини у тому числі і за відтворення первісного вигляду цього храму, черговим етапом якого і стало зведення дзіниці . 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України
 
Вы знаете, это не только моя заслуга. И мне даже не совсем удобно, когда отец Иван об этом сказал и выделил моё участие. Мы всем миром восстанавливаем этот храм и я хочу поблагодарить и сказать спасибо всем людям, всем прихожанам, потому что приходя на службу и жертвуя кто копеечку, кто гривну, возрождение этого собора и есть их участие. 
 
У Вифлеємі Син Божий народився, радість велика всім людям прийшла.
 
А ось так вихованці Чугуївської недільної школи різдвяними піснеспівами і колядками вітали прихожан з Різдвом Христовим. Після чого всі діти отримали святкові подарунки.