В стенах ХАИ открылась приемная нардепа Ирины Бережной

20.11.2012 19:24   -
Автор:

Денис Чумаченко – студент п*ятого курсу. За півроку він отримає на руки диплом за фахом інженер-констуктор. Та вже зараз юнак замислюється про своє перше робоче місце.

Денис Чумаченко студент ХАІ

-Уже не за горами выпуск университета. И каждому из нас нужно первое трудоустройство, первая работа. Но к сожалению сейчас даже госпредприятия, заводы – они особенно без охоты принимают к себе молодых специалистов.

Аби дізнатися про перспективи працевлаштування молоді, Денис вирішив звернутися до нардепа Ірини Бережної. Вона  пояснила, що вже розроблений та ухвалений парламентом у першому читанні законопроект про перше робоче місце. У майбутньому, за підтримки вже нових народних депутатів, він стане законом. А те про що він потрібний, говорить той факт, що у законі про зайнятість, який діє на сьогодні, потреби молодих фахівців враховані лише частково.

Ірина Бережна народний депутат України

-В законе о занятости – там вопросы решаются не только связанные с молодёжью и со студентами. А в том числе и с пенсионерами, с теми, кто выходит на пенсию и хочет работать. Поэтому за счёт этого меньше вопросов выделяется молодёжной политике. Поэтому я хочу отдельный законопроект принять, который будет регулировать сугубо молодёжную сферу.

Турбували студентів і комунальні питання. Зокрема, наявність облаштованих пішохідних переходів біля гуртожитку та біля ВИШу. А ще під час прийому розповіли і про необхідність встановити більше нових зупиночних павільйонів із накриттям. Ірина Бережна повідомила, що це питання – взято на контроль. Навесні, коли дозволять погодні умови, комунальники приступлять до реалізації. На прийомі студенти торкнулися і питань доступного житла, і перспектив підвищення стипендій. Вони отримали кваліфіковану відповідь щодо програм молодіжного кредитування та виділення бюджетних коштів на покращення благополуччя молоді. І такі прийоми нардеп Ірина Бережна у стінах ХАІ проводитиме і надалі. Приймальня тут працюватиме на постійній основі.

Іван Кулініч студент ХАІ

-Это вторая наша встреча. И думаю, не последняя. Я надеюсь, Ирина Григорьевна будет помагать и дальше.

Ірина Бережна народний депутат України

-Это первая ласточка. Но совсем скоро и в других ВУЗах появятся мои общественные приёмные народного депутата для того, чтобы ребятам не нужно было никуда ехать. А я буду сама лично приезжать к ним.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия