В Солоницевке ремонтируют гимназию

24.06.2019 13:55   -
Автор:
У гімназії «Перлина» у Солоницівці оновлено половину фасаду будівлі. Ремонтні роботи тривають з березня. До початку навчального року роботи планують завершити. 
 
Микола Левченко заступник директора КЗ "Солоницівська гімназія "Перлина"
 
До цього, нажаль, нашому закладу вже було більше 30 років, і плитка, якою був обкладений заклад, деякими місцями вже, навіть, осипалась. Це було неестетично, і в деяких місцях небезпечно. Тому це була дуже необхідна робота, і ми дуже вдячні, що вона відбувається, перш за все губернатору Юлії Олександрівні Світличній. 
 
Губернатор Юлія Світлична запевняє: заклад і надалі матиме підтримку, оскільки розвиток гуманітарної сфери, зокрема, освіти та охорони здоров’я – головні пріоритети для обласної влади.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
В першу чергу це стосуюється і гуманітарної сфери. Звичайно, школи. Потрібно робити і ремонти, і закупати нове обладнання. Є над чим ще працювати, але багато вже що зроблено. Відремонтовані і дахи, які протікали багато років, закуплено новеньке обладнання. Відремонтовані фасади для того, щоб зменшити витрати на утепленні. І, звичайно, дітки сиділи в нормальних умовах, не мерзли на уроках. 
 
За словами керівництва гімназії, протягом останніх років заклад отримує підтримку, якої раніше ніколи не було. Так, у минулому році в ліцеї відремонтували покрівлю, яка давно потребувала ремонту. Для харчоблоку придбали нове обладнання. За кошти районного бюджету було розроблено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт спортивної зали, який планують провести вже цьогоріч.
 
Микола Левченко заступник директора КЗ "Солоницівська гімназія "Перлина"
 
Це вже дуже зношена підлога, кожного року її приходиться покривати новим слоєм лаку, так як це паркет, і діти можуть травмуватися. Я думаю, з новим капітальним ремонтом тут буде вже не паркет, а нове спеціальне покриття для спортивних залів.