В школе №108 установили систему видеонаблюдения

30.10.2015 17:49   -
Автор:

108 школа, що у Ленінському районі. Вона стала учасником пілотного проекту "Відеоспостереження в навчальних закладах". Кілька днів тому тут встановили веб-камери. На вході та на спортмайданчику. Відео у режимі онлайн може спостерігати керівництво школи.

Людмила Закіпна директор Харківської спеціалізованої школи № 108

Мы можем наблюдать, как проходят уроки физкультуры, и как занимаются у нас на новой спортплощадке воркаутом как наши дети, так и жители нашего микрорайона. Это очень своевременно. Потому что в наше тревожное время мы очень переживаем за безопасность наших учеников. А видеонаблюдение – это здорово, потому что под контролем находится школа и ночью, и днём. В любое время.

Більш того, додає директор школи, відео з камер передається до пульту райвідділу міліції. І зберігається там кілька днів.

Людмила Закіпна директор Харківської спеціалізованої школи № 108

Если нам понадобится какое-то определённое число, определённая дата и время, то, конечно, нам предоставят такую информацию.

Таке нововведення в сто восьмій школі батьки схвалюють. Бо кажуть, так буде спокійніше за своїх дітей.

Олена Перепелиця мати учня школи № 108

Более спокойно сейчас. Потому что школа находится в частном секторе, в отдалённом районе города. И конечно, когда сейчас под видеонаблюдением школа находится – нам намного спокойнее родителям. Потому что на территорию уже никто не заходит.

Микола Побелян вчитель Харківської спеціалізованої школи № 108

Я думаю, що це потрібна річ і це добавить нам спокою.

Веб-камери вже встановлена у трьох школах навчальних закладах. У планах керівників Харкова, забезпечити системою відеоспостереження всі школи.