В школах Харькова появились интерактивные панели

13.11.2019 13:06   -
Автор:
Чи можна зробити вивчення точних наук, таких як математика, цікавим? Відповідь на це питання вже знайшли в найбільшій школі Московського району, що під номером 122. В закладі, де навчається більше 1 000 школярів. Виявляється, вирішувати ті чи інші складні рівняння та креслити геометричні фігури можна використовуючи ось це чудо техніки. Сучасна інтерактивна панель тут з'явилася нещодавно. Зараз нею управляє, у якості пілота з 13-м стажем, вчитель математики Валентина Лозова.
 
Валентина Лозова вчитель математики
 
Возможности для учителя очень большие. Первое, благодаря этим технологиям, этой интерактивной доске я могу дать намного больше детям на уроке за те же 45 минут. Мне не нужно часть заданий писать, я открыла слайд, взяла из панели инструментов необходимые себе фигуры, допустим на уроке геометрии, и главное детям – наглядность. Как говорится, лучше один раз увидеть, чем сто раз услышать. Поэтому в этом плане и я учусь, потому что мне тоже интересно! 
 
Тепер, додає Валентина Лозова, звичайна дошка з крейдою у кабінеті це вже щось накштал рарітету. А вислів – "дзвінок тільки для вчителя" теж у минулому.
 
Валентина Лозова вчитель математики
 
Я сегодня провела 2 урока и дети не хотят выходить из класса. Т.е. если на обычных уроках звонок прозвенел, всё, они уже думают о перемене, то на таких уроках их интерес значительно повышен. Что приводит к повышению их знаний и развивается у детей креативность, внимательность, самостоятельность. Они горды тем, что им доверили стилус и они могут выполнить данные задания не на обычной доске с мелом, а на интерактивной. 
 
Школярі кажуть, і справді вивчати точні науи з таким обладнанням стало цікавіше врази. Адже сучасні технології, це саме те, чтого потребують сучані харківські школярі.
 
Ольга восьмикласниця
 
Сейчас эра компьютеров и мы должны везде их использовать! 
 
Валерія восьмикласниця
 
Детям, мне кажется, больше нравятся новые технологии, чем писать мелом по доске. Интересная графика, интересны большие и чёткие буквы и это на самом деле всё прикольно! 
 
Подібні інтерактивні панелі цього навчального року отримали 9 шкіл Харкова та один інтернат родинного типу. Це результат реалізації програми Харківського міського голови Геннадія Кернеса.
 
Валерiй Колеснiков головний спецiалiст Департаменту освiти
 
У серпні 2019 року на сесії міської ради із бюджету було виділено 1 500 000 гривень на придбання інтерактивних панелей для шкіл Харкова. Всього їх було куплено 10, раніше – 4. Це сучаний мультимедійний пристрій, який має вбудований комп'ютер та не потребує додаткового підключення проектору або ноутбуку. Такі сучасні інтерактивні панелі з часом замінять інтерактивні дошки. Найголовніше, що це подобається нашим дітям, вчителям і вони дуже вдяні міському голові за увагу, що приділяється інформатизації закладів освіти міста.