В селе свои проблемы

11.09.2012 21:46   -
Автор:

У залі натовп. Мешканці села Коробочкіно, що у Чугуївському районі обговорють проблеми села і що зроблено – і що ще необхідно зробити. На зустрічі з селянами представники райадміністрації і народний депутат України Дмитро Шенцев. Питання різні і щодо ліквідації сміттєзвалищ і небезпеки деяких зруйнованих будівель і протікання дахів, і навіть посилення служби правохоронців.  

-Эту свалку самостоятельно мы вывести не можем, просьба помочь. И ещё люди просят, чтобы на наше село выделили нам участкового, только на наше село, потому что село большое.

-Мы должны набрать ряд вопросов с тем, чтобы понимать приоритеты. Какой самый кричащий вопрос, мне было сказано дороги.

Мешканці відзначають позитивні зміни у селі – ремонт проведено на центральній вулиці, розпочато реконстукцію палацу культури, ведеться будівництво нової школи, яку планують відкрити цьогоріч. А ось питання з постачанням води поки залишається відкритим. 
 
– Идёт линия, где у нас 5-6 дом. 40 лет назад её проводили, она старая, рвётся, люди без воды, страдают вобще без воды.

З практики проведення ось таких зустрічей, констатує народний депутат Дмитро Щенцев, саме водопостачання та якість води ще для багатьох сіл залишається чи не проблемою №1. Нардеп не приховує, державна програма "Питна вода" ще не досить досконала і потребує доопрацювання – і це доречі ще одна задача парламентарів. Втім вирішувати питання необхідно вже сьогодні і всім разом.  

Дмитро Шенцев ,народний депутат України:

-Все знают и  понимают,  что проблем ещё очень много, но они видят, что мы в диалоге, постоянном контакте и работаем над тем, чтобы эти проблемы постепенно решать. Лишь бы добрая воля и инициатива граждан. Чаще всего мы и получаем такой положительный результат, люди становятся инициативными.

Питання мешканців взято на облік, завіряє Дмитро Шенцев, серед них і такі глобальні як водопостачання, і освітлення села, а також заміна  у сільському дитсадку старих вікон на металопластикові.  

Анжела Сушко, Євген карпенко, Харьковские Известия.