В селе Сковородиновка прошёл фестиваль “Мистерии Купала”

04.07.2017 13:40   -
Автор:
Запальними піснями та національним колоритом. Так зустрічають гостей фестивалю "Містерії Купали", що традиційно, вже чотирнадцять років поспіль, проводиться в селі Скороводинівка. Він зібрав сотні унікальних майстрів та творчих колективів регіону.
 
До святкування приєдналася і губернатор Харківщини Юлія Світлична. Вона разом із іншими гостями оглянула експозицію літературно-меморіального музею Григорія Сковороди. Керівник області також долучилася до вишивки «Слобожанського дерева життя» під час показу дизайнерського етновбрання.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Сьогодні «Містерії Купали» ми святкуємо разом з Харківською громадою. Я знаю, що багато гостей із міста Харкова, із районів Харківської області сьогодні завітало і долучиться до нашого свята. Я бажаю кожному з вас у цей святковий день очиститися від усіх негараздів, щоб нас запалювали тільки гарні емоції з купальським вогнищем, через який ми будемо з вами стрибати.
 
В області приділятимуть вагому увагу розвитку і селища Сковородинівка зокрема, і взагалі всього Золочівського району, зазначила під час фестивалю губернатор Юлія Світлична. Планів, каже голова області, намічено вже чимало.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Ми сьогодні проінспектували багато чого корисного. Будемо відкривати нову школу на 50 місць в селі Писарівка, будуємо водогін, будемо будувати дорогу від Фартушного до Гуринівки буде зроблена цього року дорога. А там дороги зараз зовсім немає, тому ми зробимо цей відрізок дороги. Можу сказати, що ще багато чого зроблено в Золочівському районі. Будемо будувати фізкультурно-оздоровчий комплекс у Золочеві.