В селе Писаревка Золочевского района с 1 сентября заработает новопостроенная школа

03.07.2017 12:59   -
Автор:
Майже тридцять років очікування. І ось – вже фініш. В селищі Писарівка, що на Золочивщині, нарешті завершили основні роботи з будівництва школи. Це вдалося за ініціативи губернатора Юлії Світличної, яка добилася виділення необхідних для цього коштів.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Подготовили план, добились финансирования из госбюджета, освоили деньги, сделали ремонт, ремонт проинспектировали. Он хороший, можно уже перевозить мебель.
Ещё много работы. Нужно классы перевести, парты, перевести, нужно оборудовать столовую, компьютерные классы, которые уже пообещали депутаты местные тоже, освоить и оснастить.
 
Однак це вже деталі, кажуть місцеві мешканці. Адже пласт робіт, що був проведений, досить масштабний.
 
Валентина Корінько вчитель з математики та інформатики Писарівської школи
 
Це сама велика радість, сама велика незвичайна ситуація в селі. Коли приїжджають діти з міста, які працюють в місті – ніхто не вірить, за 1 рік змогли зробити таке приміщення. Це диво для Писарівки.
 
Ігор Гнатішин Писарівський сільський голова
 
Шановна Юлія Олександрівна! Спасибо вам велике, що ви дали змогу з 1 вересня зайти до цієї чудової школи.
 
До цього ж, кажуть люди, місцеві діти навчалися у будівлі, якій вже понад сто років. І вона вже давно знаходилася в аварійному стані.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Була аварійна школа, в якій знаходилося 50 діточок. Мали приміщення, недобудову, в якій роботи закінчилися ще в 2010 році. Але сконцентрували зусилля, домоглися фінансування із держбюджету, було співфінансування із сільського бюджету. Тому наразі ми маємо менш ніж за рік нову будівлю, в якій буде навчатися 50 дітей різних класів, і це буде однією із філій опорної школи, яка буде зосереджена в смт Золочів.
 
Тепер, кажуть місцеві, ця школа допоможе розвитку селищу Писарівка.
 
Тетяна Григоренко мешканка с. Писарівка
 
У нас маленькі діти, хочемо, щоб була школа. Діток багато. Щоб була школа, щоб вони ходили в школу, щоб село процвітало.
 
Павло Лагода мешканець с. Писарівка
 
Уже многие дети, которые были готовы поехать учиться уже и в другие сёла – теперь, может быть, наоборот, детей будут свозить в наше село. И это должно повлиять на инфраструктуру нашего села, на какое-то развитие обязательно.
 
І розвиток селища триватиме, наголосила губернатор Юлія Світлична. У найближчих планах відкрити у Писарівці дитячий садок. Його розмістять на другому поверсі побудованої школи. Він зможе прийняти тридцять дошкільнят.