В селах Харьковщины возрождают святые места и создают новые

28.08.2012 18:44   -
Автор:

Церква у селі Катеринівка Великобурлуцького району була зруйновна ще півсторіччя тому. Довгі роки прихожани були вимушені ходити за десять кілометрів у сусіднє село. Та мріяти про власний храм. Про що і розповіли на зустрічі з народним депутатом Дмитром Шенцевим. Минуло два тижні і нова каплиця готова прийняти прихожан.

Віра Яківна , мешканка с.Катеринівка Великобурлуцького району:

-Всі раді, що нам зробили таке добро, всі раді, прийдемо, помолимося, свічечку поставимо. Ждали, ждали і спасибі всім хто робив її.

На освячення каплиці приїхали священики з церков навколо. Справа зроблена добра, каже отець Іоан, тепер у місцевих мешканців є місце, де можна очиститися.

отець Іоан:

-Хотілося би щоб ми з вами у своїх серцях, у своїх душах навели там порядок. І щоби зло ми своє обуздали  і там у душі воцарилося тільки добро.

У селі Першотравневе Дворічянського району теж свято. Після шістдесятирічної перерви у людей знов є церква.

Марія Лук’янівна, мешканка с. Першотравневого  Дворічанського району:

-Это мечта каждого нашего жителя. Це очень хорошо.

Ольга Петрівна ,мешканка с. Першотравневого Дворічанського району:

-Сплачає людей і збирає вместе, єто только духовная жизнь. Мне кажется в каждом селе даже маленьком должна бути церков.

Будували церкву всім миром. У роботі взяли участь всі кому не байдуже відродження духовності в Україні.

У селі Гракове завершено перший етап реконструкції храму. Будівля знову має дзвіницю та купол.  Попереду  – відновлення зовнішнього вигляду та розпис стін, але храм вже готовий до прийому прихожан, впевнені священики. Тому у церкви відбулася архієрейське служба, що знаменує очищення храму та початок його роботи. Провів її особисто єпископ Ізюмський та Куп’янський Єлісей.

Єлісей, єпископ Ізюмський та Куп’янський:

-Возрождая святыни мы прежде всего их возрождаем для укрепления нашей державы, для укрепления нашего народа в единстве, любви и вере.

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.