В Салтівському депо розповіли, чи поїдуть трамваї на Салтівку (відео)

05.10.2022 17:58   -
В Салтівському депо розповіли, чи поїдуть трамваї на Салтівку

Кожна з машин, що була евакуйована з Салтівського депо, проходить всі процеси – від техогляду до фарбування. Іншими словами, кожен трамвай завдяки комплексному ремонту, у Харкові наново ставлять на колеса, щоб машина і надалі змогла курсувати своїм маршрутом.

ЛЮДМИЛА ЛЮТКЕВИЧ МАЙСТЕР
Делается ревизия тележкам – колесным парам и агрегатам. Работают кузовщики, устраняют дыры, разбитые стекла меняются, двери. Шпаклюются вагоны, зачищаются, шкурятся, красятся. Идет наладка по электроагрегатам, обкатывается вагон и вагон выпускаем в линию.

В роботі майстрів, в першу чергу, ті машини, що найменше зазнали пошкоджень під час обстрілів і підлягають швидшому ремонту. Найбільшої руйнації зазнала кузовна частина машин. Але завдяки майстерності спеціалістів, кілька тижнів роботи, і трамвай знову може виїжджати на перевезення пасажирів.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР САЛТІВСЬКОГО ДЕПО
Ми забрали близько 80 вагонів. Наразі тривають робот з відновлення вже 8-го вагону. Сім вже працюють в лінії. Трамвай серії ХА зазнав незначних ушкоджень. У нього були лише декілька дирочок на кузові. Ми їх полагодили, а зараз займаємось склінням і приведення салону в більш-менш такий привабливий вигляд.

Щоправда, відновленню підлягають не всі трамваї, що були евакуйовані з розбитого Салтівського депо. Кілька десятків одиниць підуть лишень на деталі для інших. Оскільки російські ракети перетворили їх на купу металобрухту. Та незважаючи на обстріли та війну, завдяки логічному розподіленню рухомого складу, наземний рейковий електротранспорт практично повністю покрив потреби перевезення пасажирів Харкова. Не ходять трамваї лишень до тих мікрорайонів, де ще потрібно відремонтувати трамвайну лінію.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР САЛТІВСЬКОГО ДЕПО
На сьогоднішній день містом курсує 51 трамвайний вагон на 9-ти маршрутах. Але, на жаль, ще є місця, де трамвайним рухом ще не охоплено. Це розворотне коло станція «Салтівська». Там ще дуже багато пошкоджених місць. І контактній мережі, і по трамвайним коліям. Туди ще, на жаль, трамваї підуть не скоро.

Та завдяки відновленню ще й автобусних та тролейбусних марштурів зараз харків’яни мають змогу пересуватись містом. Відтак, зі збільшенням пасажиропотоку, кажуть спеціалісти, інтервал руху наземного транспорту будуть поступово зменшувати. Проїзд же у громадському транспорті Харкова залишається безоплатним.