В рамках осеннего призыва Харьковский областной комиссариат уже отправил треть от плана новобранцев

28.10.2019 13:56   -
Автор:
У рамках осінньої призовної компанії Харківський обласний військовий комісаріат вже відправив третину новобранців.  Наразі вони проходять навчання у спеціальних частинах, далі їх розформують у військові підрозділи.  
 
Ігор Максименко старший офіцер відділу комплектування Харківського обласного військового комісаріату 
 
Вже відправлено 403 призовника до збройних сил України та інших військових формувань. Далі будуть у нас йти команди Національна гвардія України, Збройних сил України, прикордонні війська та державна транспортна служба. Планове завдання складає для Харківського обласного військового комісаріату 1300 осіб.
 
Тож, у комісаріаті наголошують, що до призову хлопців віком від двадцяти до двадцяти семи років, слід ставитися відповідально. Навіть не зважаючи на відсутність повістки, необхідно прийти до військомату. Призов триватиме до кінця року.  
 
Ігор Максименко старший офіцер відділу комплектування Харківського обласного військового комісаріату 
 
Якщо за будь-яких обставин до призовника повістка не надійшла, він повинен сам з'явитись до свого районного військового комісаріату. Якщо в десятиденний термін він не з'являється це може тільки обгунтовуватись  – смерть близьких, стихійне лихо або він сам був хворий. Повинна бути поважна причина.
 
У разі нехтування законом – покарання: адміністративне у вигляді штрафу – за одноразове порушення та кримінальне – у випадку повторного ухилення від обов'язкової строкової служби. Робота з ухильниками ведеться регулярно, тільки за весну цього року, розповідають у військкоматі, відкрито понад сімдесят кримінальних справ.  Новобранець Михайло Олейннік, розповідає, хоче зв'язати своє життя із військовою справою, адже вважає це покликом душі. Наразі хлопець готується до контрактної служби, тож позицію порушників не підтримує.  
 
Михайло Олейннік призовник
 
Убегать, ну смысла нету. Что ты убежишь, отсидишь в тюрьме, ну смысл – что это даст. Все служат.
 
Згідно правилам, новобранців чітко інструктують перед відправленням. Так і на честь 75-річчя визволення України від нацистських загарбників із хлопцями поділився власним досвідом ветеран війни Ігор Федорович Малицький. Розповідає, хоче порадити хлопцям найголовніше, на його думку. 
 
Ігор Малицький ветеран війни, колишній в'язень нацистських концлагерів
 
Служить честно, никогда не предавать, не продавать родину. В любом случае оставаться украинским казаком, за свою Родину. 
 
Самі ж новобранці, діляться, готові до подальшого навчання. Згідно законодавства, ті призовники, які із вищою освітою служитимуть рік, всі інші півтора. 
 
Ігор Мартиненко призовник 
 
Что ожидаю? Жизненный опыт. Возможно приобрести какие-то навыки для себя стать лучше, потому что это возможность испытать себя, свои силы, возможно раскрыть какие-то таланты и как бы научиться коммуницировать с людьми по-новому.