В праздничные выходные синоптики прогнозируют до +18°

06.03.2020 13:51   -
Автор:
Весняною погодою українців радувала спочатку зима, бо за кліматичними показниками, вона так і не насупила. І от тепер весна радує практично літньою погодою. Стовчик термометру, і це на початку березня!, піднімався до позначки 20 вище нуля. В регіональному гідрометцентрі у Харкові температурні аномалії почали реєструвати вже від першого числа – +10. 4-го – близько +17-ти, а 5-го – 20,5 градусів.  Таким чином був побитий рекорд 1995 року, коли було зафіксовано 16-ть вище нуля. і це тільки початок, припускають синоптики, бо найближчими вихідними опадів практично не очікується, буде також тепло, бо переважатиме антициклонічний характер погоди. 
 
7 березня. Вдень без істотних опадів.Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря: вночі 3-8° тепла, вдень 12-17°.
 
8 березня. Вночі + 4-9°, вдень 13-18°. Без опадів. 
 
Початок наступного тижня також відзначиться сухою і теплою погодою, вночі до +9-ти вдень до 18-ти. І тільки в середу, за попереднім прогнозом синоптиків, температура повітря незначно понизиться.  
 
11 березня. Вночі 4-9° тепла, вдень 11-16°. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Без істотних опадів. 
 
Та й загалом, кажуть українські фахівці, протягом всієї весни погода не розчаровуватиме, бо буде тепло. І тільки в середині квітня можливі нічні заморозки, але це вже припускають народні синоптики. Екологи ж, в свою чергу, зазначають, що доволі суха погода і аномальна температура повітря, як для зими та весни, зачасту призводить до дуже посушливих літніх місяців.