В Полтаве состоялось очередное заседание по “делу” Кернеса

03.07.2015 17:31   -
Автор:

Київський райсуд Полтави. 10.30. Цього разу підготовче засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса розпочинається вчасно. Чи не вперше чоловіки, які називають себе потерпілими, з"явилися до судової зали заздалегідь.

На засідання з"явилися і представники держобвинувачення. Сьогодні замість одного, як буває зазвичай, на лаві три прокурори. На питання для чого стільки, відповідають так.

Олександр Ганілов представник держобвинувачення

Знаєте, як то кажуть: "Одна голова хорошо, дві – краще, а три – це взагалі вдача".

Починається засідання з клопотання адвокатів Генндія Кернеса. Вони звертаються до суду з вимогою розгляд справи перенести. Адже не всі захисники ознайомлені з матеріалами справи у повному обсязі. Олександр Гунченко розповідає про те, що в Генпрокуратурі просто приховують цю інформацію від адвокатів.

Олександр Гунченко адвокат Геннадія Кернеса

Один-единственный из нас 12-й том видел. А мы не исключаем, что их там 12, а может и 15. Нам никто об этом не сообщает. Нам дали в руки 11 и сказали – это все. А нам надо знать все для того, чтобы эффективно осуществлять защиту, нам нужно понимать, какие материалы есть. В полном объеме. Прокуратура ж владеет всеми материалами. А мы нет. Как же тогда состязательность сторон? Мы должны быть в равных весовых категориях.

Вислухавши аргументи всіх учасників судового процесу, суддя пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення.