В пяти поликлиниках Харькова будут заменены старые флюорографы

11.11.2015 14:12   -
Автор:

Кілька місяців у 18-ій поліклініці не працює флюорограф. На дверях кабінету відповідне оголошення з інформацією для відвідувачів та адресами інших медичних закладів, де можна пройти обстеження.  

Ірина Бєлоконь в.о. завідувача рентгенологічного відділення міської поліклініки №18

Не каждый может поехать в другой район, поэтому с этим возникают сложности. На данный момент принимает 5-я поликлиника и основную нагрузку взяла на себя 3-я поликлиника.

Як зазначає керівництво 18-ї поліклініки, їхній флюорограф із цифровою обробкою данних, вийшов з ладу. За 10 років безперервної роботи він просто вичерпав свій технічний ресурс. Щоправда, деякі несправності, кажуть, були і раніше, але їх в той же час виправляли. Цього разу не сталося.   

Юлія Вакулюк заступник головного лікаря з медичної частини міської поліклініки №18

Поликлиника многопрофильная, обслуживает около 90 тысяч населения. Средняя нагрузка ежедневная на данный аппарат превышала нормативные от 160 до 200 в день. Последняя поломка была очень серьёзная. Он вышел из строя в июне этого года и вот со 2-го июня он уже не функционирует.

Така ситуація необхідності заміни застарілого флюорографічного обладнання на нове виникла ще в ряді медустанов. В профільному Департаменті міськради, кажуть, проблему знають. І зараз вирішують її самотужки лише за кошти з міського бюджету.

Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я

В 2012-2013 и в 2011 году мы получали по государственной программе рентгеноборудование для модернизации, замене старого. Но за последние 2 года мы это оборудование ни разу не получали, никто нам не присылал. И мы в рамках нашей городской комплексной программы приняли решение, чтобы продолжить это направление.

Так минулоріч за міською програмою було придбано чотири сучасних рентгенустановки, цього року – дві та вісім пересувних. І вже в планах встановлення ще п"яти нових флюрографів.  

Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я

Мы определяем приоритеты куда необходимо в первую очередь использовать бюджетные деньги, где надо в первую очередь решить эти вопросы. В этом году 11-я, 6, 10, 21 и в 18-ой поликлиниках будут установлены новые флюорографические аппараты, в этом году.  9-я поликлиника запланирована на следующий год.