В пяти городах Украины закроют филиалы университетов

09.01.2020 12:28   -
Автор:
Філіалів вищих учбових закладів більше не буде. Під реформу потрапило п’ять великих міст України, таких як Харків, Київ, Одеса, Львів та Дніпро. Таке рішення ухвалила Верховна Рада України. За словами народного депутата Юлії Гришиної, філіали створювалися для регіонального доступу до вищої освіти. Наразі ж вони існують виключно за для фінансової підтримки університету, надаючи низьку якість освіти. 
 
Юлія Гришина народний депутат України
 
Наприклад, якщо є такі міста невеличкі, як Нова Каховка, Камінець-Подільський, Краматорськ там теж навчаються і живуть студенти, потенційні абітурієнти  і їм потрібно надавати можливість здобувати вищу освіту. Для цього законом була передбачена можливість відкриття філій. Зараз це нівелювалося, і філії почали відкривати просто, як один із способів спасіння, отримання додаткового заробітку, щоб утримати ВУЗ на плаву.
 
При цьому за філією залишається право стати повноцінним вищим учбовим закладом. У Харкові під такі зміни можуть потрапити близько п’яти філій різних університетів.
 
Юлія Гришина народний депутат України
 
Якщо дійсно є потужна філія, дійсно вона працює якісно, то вузи мають можливість реорганізуватися, створити там окремий, якісний інститут, якщо немає такої можливості, він повинен бути закритий.
 
Юлія Гришина підсумувала, намір парламенту України щодо закриття та реорганізації філій повинно бути виконано до першого липня дві тисячі двадцять першого року.