В первом в Украине “Инклюзивном модельном агентстве” – первый выпуск

15.11.2019 13:31   -
Автор:
Останні приготування перед підсумковим іспитом. Без метушні, виваженно, але з особливим хвилюванням, яке тут вже навчились не показувати, адже позаду місяці кропіткої роботи із освоєння азів модельного мистецтва. Тож в пріоритеті тільки хороший настрій та почуття власної гідності. Хоча для них, людей з інвалідністю, зізнаються, це спершу було непросто. От і Фіона, яка звикла до розміреного, тихого домашнього життя, після закінчення Інклюзивного модельного агентства, тепер дивується сама собі.  
 
Фіона Кудреватих випускниця "Інклюзивного модельного агентства"
 
Самым сложным, как в любом деле, было перебороть себя, свою неуверенность и выйти, выйти перед камерами. Мы все очень изменились. Я, например, начала как-то экспериментировать с внешностью. Ещё год назад я бы не бахнула такую помаду, но сейчас иначе на себя смотришь, иначе воспринимаешь и, наверное, меньше боишься. Наверное, так легче живётся, когда ты открыт всему новому.  
 
ЇЇ номер 13, і вона впевнена, він щасливий, бо так було вже не раз, плюс та сама впевненість, а значить тепер все під силу. І так ввжають тут усі 27 випускників, які навчились навичкам стилістики, візажу, акторській майстерності, фотопозуванню і дефіле. І все це вони демонструють професійному журі. За результатами оцінки якого, учасники, які наберуть не менше 12 балів, отримають сертифікати про закінчення Інклюзивного модельного агентства, а значить і зелене світло рухатися у цьому напрямку далі.    
 
Ірина Сукач випускниця "Інклюзивного модельного агентства"
 
Это действительно взаимодействие и инклюзия, когда мы, люди с инвалидностью, можем наравне со всеми участвовать во всех сферах деятельности. Это действительно идёт интеграция социума в нас и нас в социум. Поэтому это очень важно. И я очень рада, что Харьков это впервые, у него лидерство по Украине.
 
А все завдяки тому, що проект "Інклюзивна мода як засіб просування інклюзії та толерантності в місті Харкові" став переможцем міського конкурсу. І вперше в Україні, в Харкові було відкрито школу, яка готує професійних моделей з інвалідністю. І всі її заходи тепер проходять під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса і за підтримки мерії.   
 
Олена Шингарьова віце-президент ГОІ "Креавита" 
 
Нас в этом поддержало управление инновационного развития и имиджевых проектов, поддержало финансово и благодаря этому мы смогли реализовать наш проект. Наша общественная организация в очень тесном партнёрстве, вместе с городом, реализовывает самые разные социальные проекты. Мы работаем в постоянном контакте, это легко, продуктивно и очень эффективно. Я считаю, что только в таком партнёрстве можно действительно реализовывать масштабные серьёзные проекты. 
 
Команда є, а значить попереду, зазначають організатори, ще безліч проектів безпосередньо для людей з особливими потребами, адже в них є величизне бажання і надалі пізнавати себе, мандрувати і відкривати щось нове.