В Первой Столице прошел Kharkiv Fashion-2019

15.10.2019 12:33   -
Автор:
У Першій Столиці пройшов Kharkiv Fashion-2019. Захід об'єднав не тільки модні покази українських дизайнерів, а різноманіття бізнес-тренінгів, що проходили протягом двох днів. У міськраді відмічають – саме такі проекти дають поштовх для розвитку фешн-індустрії Харкова. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
 
Це частина іміджевих таких моментів, які характеризують наше місто. А наше місто за своєю характеристикою відрізняється від інших міст України. Це моменти, які пов'язані із залученням людей до таких інтересних проектів як Kharkiv Fashion. І ви зараз побачите показ моделей, які вийдуть на цей подіум на інвалідних кріслах і будуть транслювати одежу інклюзивну. Тому це потрібно Харкову, це потрібно суспільству в цілому, це потрібно людям, які пропонують нам ті громадські відносини, які потрібні для розвитку громадянського суспільства.
 
Представляли особливу колекцію випускники першого в Україні інклюзивного агентства. Навчалися майстерству новоспечені моделі більш ніж півроку. І нарешті представили свої вміння на широкий загал. До того Kharkiv Fashion своїм масштабом продовжує притягувати і медійних особистостей. Так вперше в Україні представила свою колекцію народна артистка  Ольга Сумська. Ідея створення спільного проекту із українським дизайнером народилась саме у Харкові. Художні твори Катерини Білокур стали прикрасами одягу модної колекції. Мер міста Геннадій Керенес, каже Ольга Сумська, не тільки допоміг у презентації колекції, а і надихнув на подальшу творчість.   
 
Ольга Сумська народна артиска України, автор колекції "RIDNA" 
 
Коли ми зайшли до кабінету Геннадія Адольфовича він мені вручив букет, який намалювала Катерина Білокур. Там були майори там були лілеї, і там були троянди саме в тій композиції, я навіть маю це фото, я порівняла цей букетик і картину. Це казка! Я кажу пане Геннадію – ви що знали, що знали, що в мене є ідея створити колекцію на тему живопису Катерини Білокур. Ні, – каже – я не знав цього. – Вгадав? – Він вгадав!! 
 
Гості заходу відмічають, що за роки проведення Kharkiv Fashion кількість дизайнерів, які бажають представити свої колекції продовжує рости. Модна подія, що проходить під патронатом мера Геннадія Кернеса, стала важливою частиною культурного життя Харкова, яка щороку збирає творчих людей зі всіх куточків світу, незважаючи на кордони та національності.