В Первой столице готовятся к установлению фан-зоны Евро-2012

16.05.2012 23:50   -
Автор:

Монтаж харківської фан-зони почнеться двадцять першого травня. А вже з восьмого червня, у перший день Євро-чемпіонату, вона почне працювати на повну потужність. У дні матчів – цілодобово. Фан-зона зможе вмістити до сорока п*яти тисяч вболівальників. Розваг вистачить на кожний день.

Олександр Попов , заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки ЄВРО-2012 з футболу:

-Разработана концепция, которая будет состоять из 7 тематических дней. Такие, как День болельщиков, день Чемпионов, Казак и футбол, футбол и город, футбольная вечиринка, футбольное шоу, которое повторяется блоками, но каждый раз с наполнением новым
 

 

І під час монтажу фан-зони, і під час її роботи перекриватимуть рух транспорту в бік площі Свободи. Обмеження для атомобілів буде і у периметрі кілометрової зони стадіону Металіст.

Сергій Дульфан,  директор Департаменту транспорту і зв'язку:

-Запрещение движения по Плехановской в период с 8-го июня по 18, в связи с тем, что там будет установлено спецограждение.

Окремі умови будуть для мешканців будинків, що поруч зі стадіоном. Таким харків"янам видадуть спецперепустки, аби вони могли проїхати до своїх домівок. Але в дні матчів і для них буде обмеження. Припаркувати авто біля дому вони зможуть не пізніше ніж за дві години до початку футбольних баталій.

Олександр Кривцов,  перший заступник Харківського міського голови:

-Ограничение сведены к минимуму. Т.е. главная задача была обспечить максимальное удобство для жителей Харькова с тем, чтобы большинство жителей не почувствовали этого элемента перенасыщения транспортом, людьми, пешеходными потоками по улицам

Усі транспортні обмеження діятимуть лише під час проведення матчів. Це три дні. Решту часу автобуси, трамваї і приватні машини зможуть рухатися за звичним графіком.

Олена Завгородня,  Євгеній Дроботов , Харьковские Известия