В парламентском комитете по вопросам соцполитики хотят отменить группы инвалидности

06.11.2019 14:21   -
Автор:
Уряд планує скасувати групи інвалідності радянських часів та перейти на класифікацію, яку використувують у країнах Європейського Союзу. Про це повідомила голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. 
 
Галина Третьякова голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 
 
Ми імплементуємо в українське законодавство Міжнародну класифікацію функціональності, її вже переведено на українську мову, але до кінця не переведена система її ратифікації. 
 
Таким чином, соціальна політика держави стосовно людей з інвалідністю та виплат для них будуватимуться не на групах, як це було раніше, а на розрахунку відсотка втрати працездатності, як це рекомендує Всесвітня організація охорони здоров'я. Ці зміни покликані збільшити кількість осіб з обмеженими можливостями на ринку праці. За словами Галини Третьякової,  Державна служба з питань праці стежить за тим, щоб 4% робочих місць у приватному секторі надавали людям з інвалідністю. У разі недотримання цієї квоти, представників бізнесу штрафують. Парламентарі планують встановити відповідні квоти на працевлаштування і на держслужбі. Наразі кількість людей з інвалідністю в Україні становить приблизно 6% від всього населення країни.